Çağdaş çağda hırsızlık: Lüks araç işte bu türlü çalındı!

Son zamanlarda gelişen teknolojinin avantajları kadar dezavantajları da sıkça gündeme geliyor. Dün gece ABD’de gerçekleşen hırsızlık olayı da izleyenleri oldukça şaşırttı. Ortaya çıkan görüntülere göre hırsızlar, evin içindeki anahtara sinyal göndererek lüks bir aracı çaldı. İşte o anlar!

Hırsız, evdeki anahtara sinyal göndererek lüks aracı çaldı!

Gelişen teknolojinin geldiği son nokta oldukça şaşırtıcı olmaya başladı. Dün gece ABD’de gerçekleşen hırsızlık olayı da bunu kanıtlar nitelikte. Ortaya çıkan görüntülere bakıldığında gece geç saatlerde olay yerine gelen hırsız, gözüne kestirdiği lüks aracı çalmak için şaşırtan bir yöntem seçti.

Söz konusu hırsız, lüks aracı çalmak için teknolojinin nimetlerinden faydalandı. Bunun için de evin içinde olan araba anahtarına sinyal yolladı. Daha önce benzeri görülmemiş bu olay duyanları şaşkınlık içerisine soktu.

Evin güvenlik kamerasına yansıyan bu görüntülerde ise hırsızın arabanın kapısını açabilmek için bir sinyal yakalayıcı kullandığı görülüyor. Lüks aracı saniyeler içinde çalan hırsız, olay yerinden de hızlı bir şekilde uzaklaştı. Söz konusu videoyu görenler ise “modern çağda hırsızlık” yorumunu yaptı.

Daha öncelerinde arabaları çalmak için özel bir cihazın geliştirildiği ortaya çıktı. Bu cihazda uygulama şu şekildeydi: Bir hacker elindeki antenli cihazla arabanın yanında duruyor. Cihaz sahte bir sinyal yolluyor ve arabanın güvenlik sistemi de anahtarın yakında olduğuna emin olmak için onay istiyor. Onay ise uzaktan kumandaya iletiliyor ve kumandadan cevap sinyali alınıyor.

Peki, siz ABD araba sinyal hırsızlığı olayı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın