Elektrikli Renault Megane E-Tech test sürüşü!

Renault’un yeni tam elektrikli modeli Renault Megane E-Tech Türkiye lansmanı yapıldı! Techno ve Iconic olmak üzere iki farklı donanım seçeneği ile satışa sunulan Renault Megane e-Tech bizlere neler sunuyor? Cevabı test sürüş videomuzda.

Renault Megane E-Tech fiyatı

Yeni Renault Megane E-Tech modelinin Techno versiyonunun lansmana özel opsiyon hariç fiyatı 1 milyon 499 bin TL, Iconic versiyonunun opsiyon hariç fiyatı ise 1 milyon 599 bin TL olarak belirlendi.

Elektrikli Renault Megane E-Tech test sürüşü

Van’da gerçekleştirilen Renault Megane E-Tech lansmanından sonra, yaklaşık 180 km’lik bir sürüş parkurunda test gerçekleştirdik. İşte tam elektrikli Renault Megane E-Tech’in gerçek yoldaki tüketim ve menzil değerleri, sürüş deneyimlerimiz, aracın donanımı ve pek çok bilgisini, hazırladığımız videoda izleyebilirsiniz. Ayrıca yazımızın devamında da Megane E-Tech özelliklerine bakabilirsiniz. Şimdi sizi videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Renault Megane E-Tech özellikleri

Yeni Megane E-Tech, yüzde 100 Elektrikli’nin DNA’sı tasarıma yansıyor. Yeni yuvarlak omuz çizgileri, ön farların yanlarındaki kanatlar ve kavisli kaput çizgisi gibi hatlar, zarif bir şekilde uygulanıyor ve hassasiyetle birleşiyor. Kilit açıldığında otomatik olarak öne çıkan kapı kolları ve kapalı ızgara, modern bir his veriyor.

20 inçlik jantlar, alt tarafta koruyucu bantlar, çamurluk kaplamaları ve yüksek omuz çizgisi gibi doğrudan crossover dünyasına ait detaylar güçlü ve sağlam bir his uyandırıyor. Alçalan tavan çizgisi, artırılmış iz genişliği ve düz kapı kolları coupe görünümü sağlıyor.

Kabin yüksekliği, genişliği ve bagaj hacmi ise geleneksel hatchback mimarisini andırıyor. Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli’de kullanılan batarya 110 mm ile her zamankinden daha ince.

9 inçlik OpenR ekranı, dokunması ve göz atması keyif veren güçlendirilmiş cam yüzeye sahip. Ayrıca 12.3 inçlik dijital kadran da kullanıcılara eşlik ediyor.

Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli toplam 30 litre saklama alanıyla sınıfının en iyi değerlerinden birine sahip. Bagaj ise 440 litre hacim sunuyor. Dinamik LED ambiyans aydınlatması kabin içinde optimum huzur sunmak için insan vücudunun biyolojik saatini esas alıyor.

Kokpit içindeki aydınlatma; ön panel, kapı panelleri ve akıllı telefon yuvası boyunca uzanan ışık şeritleri ile sağlanıyor. Aydınlatma gündüz ve gece farklılaşıyor ve her 30 dakikada bir renk değiştiriyor.

Megane E-Tech %100 Elektrikli, 160 kW güç ve 300 Nm tork üreten elektrikli motoru ve maksimum menzilin elde edilmesini sağlayan dört seviyeli rejeneratif fren sistemi ile elektrikli araç sürme keyfini yeni bir üst seviyeye taşıyor.

60 KWh’lik ince tasarıma sahip bataryası ile 450 km menzile sahip Yeni Megane E-Tech %100 Elektrikli, 160 kW/220 bg elektrikli motor performansıyla elektrikli otomobil sürüşünün tüm zevklerini yaşatıyor ve 0’dan 100 km/s’ye sadece 7,4 saniyede ulaşıyor.

Elektrikli otomobiller için özel üretilmiş CMF-EV platformuna sahip model, 42 dakikada %80 şarj kapasitesi, 21 gelişmiş sürüş destek sistemi gibi özelliklerle Türkiye’de satışta.

Yorum yapın