iPhone 15’lerde sıkıntılar bitmiyor! Artık de ekran yanması gündemde

Birçok sorunla karşı karşıya kalan iPhone 15, ekran yanması gibi bazı sorunlarla karşı karşıya. İşte görseller...
Read more

Yemek Yedikten Sonra Karnınız Davul Üzere Şişiyorsa Sebebi Bu Olabilir: Dispepsi

Halk arasında hazımsızılık olarak bilinen dispepsi, yaşayanlar için oldukça sinir bozucu olan bir tür sindirim sorunudur. Genel olarak ağır bir yemek sonrası kendini gösterir ancak bazen kronik hale de gelebilir. Çoğu zaman zararsız bir sorun olarak görülür ancak bazı belirtilerle beraber geldiği zaman farklı hastalıkların habercisi olabilir.
Read more

Bu Ayakkabıların Neden Bir Irmak Kenarında Durduğunu Öğrenince İnsanoğlunun Ne Kadar Acımasız Olduğunu Bir Defa Daha Anlayacaksınız!

Tuna Nehri kıyısında, Budapeşte’nin en ünlü Holokost anıtlarından biri olan Demir Ayakkabılar; 60 çift kadın, erkek ve çocuk ayakkabısını oluşturuyor. Bu dökme ayakkabıların hikâyesi ise içler acıtıcı. İnsanoğlunun ne kadar acımasız olduğunu yüzümüze çarpan bu ayakkabıların hikâyesini duyunca Tuna Nehri’ne daha başka bir gözle bakacaksınız.
Read more

Çekmediğiniz kalmadı: iOS 17, iPhone’larda can sıkan bir soruna yol açtı!

iOS 17 'nin kullanıcılara sunulmasının ardından "iPhone Wi-Fi bağlanmıyor" şeklinde şikayetler gelmeye başladı.
Read more

Bir Zeus Kadar Bilinmeyen Ama Ondan Daha Değişik Mitolojik Varlıklar: Türk Mitolojisinden Yaratıklar da Var!

Neredeyse her bölgede karşımıza çıkan mitolojik varlıklar ve hikâyeleri, zamanla kültürün bir parçası hâline geliyor. Nesilden nesle rivayetler aktarılıyor, bazen bir inanış hâline geliyor, bazen çocukları korkutmak için kullanılıyor, bazense sadece kamp akşamlarında ateşin başında anlatılan ürpertici bir hikâyeyle sınırlı kalıyor.
Read more

Tarihe Damga Vurmalarına Karşın Mezarlarının Nerede Olduğu Yüzyıllardır Bulunamayan Bireyler

Tarihte büyük değişimlere yol açmış olan pek çok ünlü kişi, ölümlerinin ardından sonsuzluğa uğurlanmış olsalar da mezarları ya bilerek kaybedilmiş ya da hiç bulunamamış. İnsanlığın geçmişinde iz bırakan, devrim niteliğindeki olaylara imza atan bu tarihi figürlerin son istirahat yerlerinin nerede olduğunu bulma arayışı yıllardır arkeologlar ve tarihçiler tarafından sürdürülse de gizemlerini korumaya devam ediyor.
Read more

Tıp Tarihinde Milyonlarca İnsanın Akılalmaz Palavralar ve Sistemlerle Olumsuz Etkilendiği Büyük Yanlışlar

Doktorlar ve sağlık uzmanları, hastaları daha iyi tedavi etmek ve sağlık sorunlarını gidermek amacıyla her zaman güncel bilgilere ve araştırmalara dayanarak hareket eder. Ancak tıbbın evrim geçirmesi, bilgiler ve anlayışların ilerlemesi bazı uygulamaların yanlış veya sakıncalı olduğunu göstermiştir.
Read more

Hindistanlıların Beyaz Ciltli Turistlerle Fotoğraf Çektirme Takıntısının Arkasında Ne Üzere Sebepler Var?

Sosyal medya platformlarında illaki turistlerle fotoğraf çektirmek için sıraya giren Hindistanlıları görmüşsünüzdür. Görmediyseniz de açıklayalım, genelde gruplar halinde turistlere uzaktan meraklı gözlerle bakan, daha sonrasında cesaretini toplayıp onlarla selfie çeken bir grup yerli halk olarak olayı özetleyebiliriz.
Read more

Kapalı Alanda Yenmesi Yasaklanacak Kadar Makus Bir Kokuya Sahip Bu Farklı Meyveyle Tanışın: Durian

Güneydoğu ülkelerinde meyvelerin kralı olarak anılan durian meyvesi, lezzetli ve besleyici olmasının yanı sıra dünyanın en kötü kokularından birine sahiptir. Bazı ülkelerde kokusu nedeniyle yasaklanmış bile olan durian meyvesi nedir gelin yakından bakalım ve faydaları ile olası zararlarını görelim.
Read more

Okuyunca Çocukluk Anılarınızı Travmatize Edecek En Rahatsız Edici Çizgi Sinema Teorileri (Biz En Çok Garfield’a Üzüldük)

Sabahın erken saatlerinde kalkıp, uykumuzdan feragat edip hemen televizyonun başına geçtiğimiz o günler ve favori çizgi filmlerimiz... Bazıları fazla zorlama görünse de bazılarına inanmak isteyebilirsiniz.
Read more