Erkek Çocuklarının Kızlara Kıyasla Daha Hareketli Olmasının Temel Sebebi Nedir?

Anneler, siz de sıklıkla "benim oğlum hiperaktif" diyorsanız sizi şöyle kenara alalım. Bakalım gerçekten oğlunuz hareketli mi, yoksa yetiştirilme tarzıyla mı alakalı?
Read more

Kazara Akciğerlerimize Kaçan Yiyecekler Daima Orada mı Kalır Yoksa Vakitle Kaybolur mu?

Yemeğin yanlış borudan gittiğini söyleyen birisini duyduysanız bu durum, yiyeceğin mide yerine akciğerlere gittiği anlamına gelir. Aspirasyon olarak da bilinen yiyeceklerin akciğerlere çekilmesi durumu, çocuklar başta olmak üzere bazı rahatsızlıkları bulunan yetişkin insanlarda da meydana gelebilir.
Read more

X-Men Gerçek Olabilir mi? Fark Etmesek Bile Her Gün Geçirdiğimiz ‘Mutasyon’ Hakkında Tüm Gerçekleri Derledik

Bilim kurgu filmlerinde sık sık duyduğumuz bir kavram olan mutasyon, aslında hayatımızın bilimsel bir gerçeğidir ve fark etmiyor olsak bile hepimiz mutasyon geçiririz. Pek çok farklı şekilde gerçekleşen ve etkileri de buna göre değişen mutasyon nedir, kalıtsal mıdır gibi merak edilen soruları cevaplandırmaya çalışalım.
Read more

Yemek Yedikten Sonra Karnınız Davul Üzere Şişiyorsa Sebebi Bu Olabilir: Dispepsi

Halk arasında hazımsızılık olarak bilinen dispepsi, yaşayanlar için oldukça sinir bozucu olan bir tür sindirim sorunudur. Genel olarak ağır bir yemek sonrası kendini gösterir ancak bazen kronik hale de gelebilir. Çoğu zaman zararsız bir sorun olarak görülür ancak bazı belirtilerle beraber geldiği zaman farklı hastalıkların habercisi olabilir.
Read more

Günümüzde Uzun Vadeli Bağ Kurmanın Neden Sıkıntı Olduğunu Açıklayan Ruhsal Kavram: Bolluk Paradoksu

İster bir kot pantolon satın alıyor ister sevgili adayları arasından seçim yapıyor olun; bazı kararlarınız, karşı karşıya kaldığınız seçenek fazlalığı nedeniyle giderek daha karmaşık hale geliyor. Bu karmaşıklığın nedenini ve beraberinde getirdiği sorunları Bolluk Paradoksu kavramı açıklıyor.
Read more

Ayaklarımız Bedenimizdeki Öbür Bölgelere Nazaran Neden Daha Fazla Üşür?

Ne yaparsanız yapın bir türlü ayaklarınız ısınmıyor mu? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Çünkü sonucunda ayak ve el gibi uzuvların üşümesine neden olacak pek çok farklı hastalık var. Gelin ayaklarımızın vücudumuzun diğer bölgelerine göre neden daha çok üşüdüğüne, buna neden olan hastalıklara ve yapabileceklerinize yakından bakalım.
Read more

Otoyolda Otomobil Sürerken Birkaç Dakikalığına Hipnoza Yakalanıyorsanız Hemen Bu İçeriği Okumanızda Yarar Var!

Daha önce araba sürerken mutlaka bir kez dahi olsun araba sürdüğünüzün bilincinde olmadığınızı fark etmişsinizdir. Günümüzde çoğu sürücüde sıkça görülen bu durumun kendine özel bir adı bile var. Neden olduğunu ve olduğunda ne yapmamız gerektiğini sizlere bu yazımızda anlattık.
Read more

Metabolizma Süratimiz İçin Çok Değerli Olan ‘TSH’ Nedir, Yüksekliği Ne Manaya Gelir?

Vücudumuzun en önemli parçalarından bir tanesi olan tiroid bezinin çalışma durumundan şüphelenildiği zaman TSH testi yapılır ve bu değerin yüksekliğine ya da düşüklüğüne göre bazı hastalıklar tespit edilir. TSH yüksekliği nedir, belirtileri nelerdir, neden olur ve tedavisi nedir tüm detaylarıyla anlattık.
Read more

Dışarıdayken Saçlarınız Bir Anda Bu Biçimde Elektriklenirse Oradan Kaçmanızda Yarar Var! Pekala Neden?

Özellikle açık havada yürürken bir anda saçlarınız elektrikleniyor, vızıltı sesi duymaya başlıyor veya havada ozon kokusu alıyorsanız yıldırımdan korunmanız için çok az zamanınız var demektir. Bu yüzden de “ne oluyor” deme kısmını atlayın ve hemen çözüm arayın.
Read more

Şu An Atmosferdeki Oksijen Ölçüsünün İki Katına Çıkması Hâlinde Yaşanacak Değişiklikler: Devasa Böcekler Görebilirdik Mesela!

Oksijen; insanlar, hayvanlar, bitkiler ve organizmalar gibi Dünya’da var olan her canlı için olmazsa olmaz gazlarından biridir. Oksijensiz bir hayat elbette söz konusu bile olamaz ancak atmosferde bulunan oksijen miktarının iki katına çıktığı bir senaryoda neler değişir hiç düşündünüz mü?
Read more
123 Next