Titanik’te Kâfi Sayıda Cankurtaran Filikası Bulunmamasının Birbirinden Beter Sebepleri

Dünyanın en büyük yolcu gemisi olarak tanıtılan ve birçok kişi tarafından “Bu gemi batmaz!” sözlerine layık görülen Titanik, tüm o ihtişamının altında yetersiz sayıda cankurtaran filikasına sahipti.
Read more

Dünyanın En Büyük Uçak Gemisi: ABD’nin, İsrail-Filistin Çatışmasına Dahil Olan USS Gerald R. Ford’un İnanılmaz Özellikleri

İnişli çıkışlı bir yapım sürecinden geçen ve geçtiğimiz gün İsrail'e gönderilen USS Gerald R. Ford'un özelliklerine bakıyoruz.
Read more

Türkiye, Dünyanın Birinci İHA ve İDA Ortak Operasyonunu Gerçekleştirdi! [Video]

Millî Savunma Bakanlığı, ASELSAN'ın geliştirdiği kamikaze insansız deniz aracı Albatros'u test etti. Bayraktar TB2 İHA'nın da eşlik ettiği test operasyonu, dünyada ilk olarak kayıtlara geçti.
Read more

İstanbul Açıklarında Yüzlerce Beşere Tabut Olan ‘Salvador Gemisi’ Neden Batmıştı?

Sahilde insan cesetlerinin dolu olduğu bir sabaha uyandığınızı düşünün. Kâbus demek daha doğru olurdu; işte bu sahne, tam 83 yıl önce yaşandı. Üstelik ülkemizde!
Read more

Starfield’dan Daha Çok Keyif Alabilmek İçin Bu Yetenekleri Erkenden Açmaya Bakın!

Oyuncularla buluşması an meselesi olan Starfield, oldukça karışık gelebilecek bir yetenek ağacıyla geliyor. Biz de bu karışıklığı ortadan kaldırıyoruz.
Read more

Titanik’ten Bu Yana Akıllarda Tek Bir Soru: Gemiler, Frenleri Olmamasına Karşın Durmayı Nasıl Başarıyorlar?

Titanik’i izleyen herkes sonunun da nasıl bittiğini biliyordur. Filmi izlerken çoğunluğun aklına gelen şeylerin en başında da neden gemiyi durdurmadıkları yer alıyor. Uçakların bile fren benzeri sistemleri varken gemilerde neden böyle bir donanım yok?
Read more