Saç ve Ciltte Renk Farklılığına Neden Olan Albino Hastalığı Nedir, Neden Olur, Kalıtsal mıdır?

Vücutta yaşanan melanin pigmentinin yetersiz üretimi ile ortaya çıkan albino, kalıtsal bir hastalık olmasına rağmen çeşitli kontroller ile önlenebiliyor. Bugün, albino hastalığı nedir ve neden olur gibi merak edilen soruları sizler için cevapladık.
Read more

TCL NXTPAPER 11 inceleme!

Bu ekran gerçekten geleneksel e-kağıt mı, yoksa farklı bir teknolojinin ürünü mü? TCL NXTPAPER 11 inceleme sizlerle.
Read more

İkinci Jenerasyon Apple Vision Pro’dan Birinci Bilgiler Geldi: Daha Küçük ve Daha Hafif Olacak!

İkinci nesil Apple Vision Pro'nun yolda olduğu, ilk neslinden ne gibi özelliklerle donatılacağı ortaya çıktı. Apple, ikinci nesil gözlükte en çok da göz rahatsızlığı olanları memnun edecek gibi görünüyor.
Read more

Siz Fark Etmeseniz de Hayatları Boyunca Acı Çeken Kedi ve Köpek Cinsleri (Cins Alma, Sokaktan Sahiplen!)

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde değinmek istediğimiz çok önemli bir konu var: Cins hayvanlar. Bu hayvanlar, gen mutasyonları sebebiyle her ne kadar gözümüze güzel gelseler de sürekli acı çekiyorlar.
Read more

Develere Zehirli Yılan Yutturulmasının Gerisinde Nasıl Bir Sebep Var?

Bazı belgesellerde veya sosyal medya mecralarında develere zehirli yılan yutturulduğunu görmüş olabilirsiniz. Söylenenlere göre bu yılan, devenin birtakım hastalıklardan kurtulmasına yardımcı olur ve hatta devenin döktüğü gözyaşı, içindeki zehri dışarı attığını gösterir. Peki işin aslı gerçekten böyle mi?
Read more

İnsan Anatomisi Hakkındaki Bu Farklı Bilgileri Duyunca Bir Daha Aynaya Asla Eskisi Üzere Bakamayacaksınız!

İnsanız, doğduğumuzdan günden beri bir bedenin içinde yaşıyoruz ama onu ne kadar iyi tanıyoruz? Günlük hayatın en sıradan işlerini yapan vücudumuzdaki her bir parçanın içinde aslında mucize gibi görünen özellikler gizli. Gelin insan anatomisi hakkında bazılarını daha önce hiç duymadığınız ilginç bilgilere yakından bakalım.
Read more

Bebek Şampuanları Göz Yakmazken Yetişkin Şampuanları Neden Yakar?

Bebek şampuanları göz yakmayacak şekilde formüle edilirken yetişkin şampuanları için aynı durum geçerli değil. Yetişkin şampuanlarında göz yakan şey tam olarak ne ve yetişkinler için de göz yakmayan şampuan mümkün mü?
Read more

Antik Romalıların Hoşluk Uğruna Neler Kullandığını Öğrenince Şimdinin Bakım Eserlerine Şükredeceksiniz!

Kadınlar için estetik bir görünüme sahip olmak, aslında şimdilerde nasılsa yüzlerce yıl öncesinde de vazgeçilmez bir öneme sahipti. Bugünlerde tepeden tırnağa bakımlı olmak ürün çeşitliliğinin bolluğu sebebiyle bir hayli kolay ancak Antik Romalılar, kendilerini güzelleştirmek için çok büyük zorluklar çekmiş.
Read more

Toplumsal medya, James Webb’in yakaladığı ‘bebek yıldızı’ konuşuyor!

James Webb teleskobu tarafından yakalanna protostar görüntüsü, sosyal medyada viral oldu. Peki protostar veya bebek yıldız nedir?
Read more

Samsung’un Apple’a Rakip Olacak Karma Gerçeklik Gözlüğü Ortaya Çıktı (Umarız Bu Tasarım Geçicidir)

Çin merkezli bir haber platformu, Samsung'un karma gerçeklik gözlüğünün prototipinden ilk görüntüleri paylaştı.
Read more
12 Next