Şu Günlerde Hepimizin Başına Bela Olan Üşütmenin Belirtileri Nelerdir, Hangi Tedbirleri Almalıyız?

Halk arasında üşütme olarak bilinen soğuk algınlığı, her yaştan insanın sık sık yaşadığı hastalıklardan bir tanesidir. Viral enfeksiyon sonucu oluşan bir hastalık olduğu için hafif geçiriliyor olsa bile son derece dikkat edilmesi gerekir. Özellikle üşütme belirtileri gösterdiğiniz zaman hemen dinlenmeye başlamanızda fayda var.
Read more

Alzheimer Tedavisinde Umut Verici Gelişme: Hastalığı Teşhis Edebilecek Kan Testi Kitleri Geliştirildi

Milyonlarca insanın muzdarip olduğu, beyin hücrelerinin zamanla işlevini yitirmesi ve akabinde hafıza kaybı, bunama ve bilişsel fonksiyonların azalmasına sebep olan alzheimer hastalığının, şu an için kesin bir tedavisi bulunmuyor. Ancak bilim insanlarının çalışmaları, hastalığın ilerlemesini yavaşlatabilecek adımlar attıklarını gösteriyor.
Read more

Nefes Verirken Karbondioksit Salıyorsak Nasıl Oluyor da Yapay Teneffüs Yaparken Hayat Kurtarabiliyoruz?

Suni teneffüs yoluyla bir hastanın hayatını nasıl oluyor da içine karbondioksit salarak kurtarıyoruz hiç merak ettiniz mi? Normalde insan hayatının temel elementlerinden olan oksijeni hastanın içine solumamız gerekirken, biz tam tersini yapıyoruz gibi görünüyor.
Read more

İnsanları İçmeden Sarhoş Eden “Auto-Brewery Sendromu”, Birinci Sefer Türkiye’de Görüldü

İnsanların alkol almadan sarhoş olmalarına yol açan Auto-Brewery Sendromu, Türkiye'de ilk kez görüldü. Peki bu hastalık tam olarak nasıl belirti gösteriyor? İçmeden sarhoş olan insan bu süreçte neler yaşıyor?
Read more

Akraba Evliliği Neden Hastalıklı Çocuklara Neden Olur?

Birinci derece (kuzen evliliği) veya ikinci derece (torun evliliği) akraba evliliklerinde düşük ve ölü doğum oranları bir hayli yüksek olmakla birlikte, doğacak çocukta otozomal resesif hastalıklarının görülme olasılığı da son derece fazla. Peki birbiriyle kan bağı bulunmayan insanlarda bu tarz riskler düşükken kan bağı olan ebeveynler, çocuklarına nasıl genetik yolla bir hastalık aktarabiliyor?
Read more

Kedi Sahipleri, Aman Dikkat! Son Vakitlerde Artan Ölümcül “FİP” Hastalığını Önlemek İçin Yapmanız Gerekenleri Anlattık

Özellikle son zamanlarda oldukça yaygınlaşan FİP hastalığı, kedi sahiplerini endişelendirmeye devam ediyor. Tedavi yapılmazsa ne yazık ki ölümle sonuçlanan bu hastalıkla ilgili bilmeniz gerekenleri Veteriner Hekim Mert Zıvralı'ya sorduk.
Read more