Asteroit yolcusu kalmasın: NASA’nın Psyche uzay aracı yola çıkacak!

NASA ilk defa yüzeyinde yoğun miktarda metal bulunan bir asteroiti incelemek için Psyche uzay aracını gönderecek. Hava koşulları izin verirse
Read more

İsrail’in Çok Konuşulan “Demir Kubbe” İsimli Hava Savunma Sistemi Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

İsrail'in üzerine gelen binlerce roketin imha edilmesini sağlayarak kalkan görevi gören Demir Kubbe'nin detaylarına değindik.
Read more

Olur da Bir Gün Uçak İndirmek Zorunda Kalırsanız Diye: Kokpitteki Hangi Gösterge ve Tuş Ne İşe Yarıyor?

Diyelim ki bindiğiniz uçağın pilotlarının başına bir şey geldi, herkes bayıldı ve uçağı kullanabilecek bir tek siz kaldınız. Ya o kontrol panelinin başına geçeceksiniz ya da son duanızı etmeye başlayacaksınız.
Read more

İstanbul Açıklarında Yüzlerce Beşere Tabut Olan ‘Salvador Gemisi’ Neden Batmıştı?

Sahilde insan cesetlerinin dolu olduğu bir sabaha uyandığınızı düşünün. Kâbus demek daha doğru olurdu; işte bu sahne, tam 83 yıl önce yaşandı. Üstelik ülkemizde!
Read more

Uçaklar Erken İniş Yapmak Zorunda Kaldıklarında Yakıt Depolarını Boşaltmak İçin Havada Neden Tekraren Dönerler?

Normalde çok karşılaşmasak da uçakların acil iniş yapmaları gerektiğini birçok kez duymuşsunuzdur. Belki bir filmde, belki de gerçek hayatta. Böylesi bir durumda uçaklar aniden iniş yapmaları gerekirken neden gökyüzünde dakikalarca salınır ki?
Read more

Kumların Öylece Birikmesiyle Oluştuğunu Sandığınız Çöllerin Aslında Nasıl Ortaya Çıktığını Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Yılda 25 cm’den az yağmur alan ve Dünya kara alanının beşte birinden fazlasını kaplayan çöller, her kıtada bulunur ve oldukça sıcak olmasıyla bilinirler. Ancak bu çöllerin nasıl oluştuğunu hiç merak ettiniz mi?
Read more

Havacılık Tarihinin En Elim Olaylarından: Roketlerin ya da Savaş Uçaklarının Vurup Düşürdüğü Yolcu Uçakları

Bir tatilden dönüyorsunuz veya sevdiğiniz bir yere gidiyorsunuz. Her şeyden habersizce bindiğiniz uçakta biraz zaman geçince gerçekleşecek kazayı belki biri size söylese inanmazsınız. Fakat tarihte bunun birçok örneği yaşandı, içinde yüzlerce yolcunun bulunduğu uçaklar, roketlerle vurularak düşürüldü. Roketler neden yolcu uçaklarını hedef alır ki?
Read more

Havayı ısıtıp, soğutup, temizleyen cihaz! Philips Air Performer 3in1 inceleme!

Evin havasını değiştire Philips Hava Temizleyici incelemesi ile sizlerleyiz. Philips Air Performer 8000 serisi ne sunuyor?
Read more

Avatar: Son Hava Bükücü oyunu için yeni fragman yayınlandı!

Avatar: Son Hava Bükücü oyunu PC, PS5, PS4, Xbox Series S|X ve Nintendo Switch için piyasaya çıktı ve yeni bir fragmanı yayınlandı.
Read more

Sigorta şirketleri de şaşırdı: Tofaş’a çarpan yolcu uçağının hikayesi!

Yolcu uçağı Tofaş Şahin'e çarptı! Peki bu olay nasıl oldu? Arka planda yaşananlar neler? İşte detaylarıyla haberimizde...
Read more
12 Next