Yarasaların Baş Aşağı Durmasının “Vay be!” Diyeceğiniz Çok Değerli Sebepleri

Gece ortaya çıkmalarıyla ünlü yarasaların baş aşağı durdukları hâlleri eminiz ki herkese ürkütücü geliyordur. Ama bu durumun, duyunca “vay be!” diyeceğiniz çok önemli sebepleri var!
Read more

Ayaklarımız Bedenimizdeki Öbür Bölgelere Nazaran Neden Daha Fazla Üşür?

Ne yaparsanız yapın bir türlü ayaklarınız ısınmıyor mu? Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Çünkü sonucunda ayak ve el gibi uzuvların üşümesine neden olacak pek çok farklı hastalık var. Gelin ayaklarımızın vücudumuzun diğer bölgelerine göre neden daha çok üşüdüğüne, buna neden olan hastalıklara ve yapabileceklerinize yakından bakalım.
Read more

Böbrek Yetmezliği Çeken Hastalara Hoş Haber: Yapay Böbrek İmplantı, Hastalığın Seyrini Büsbütün Değiştirebilir!

Dünya nüfusunun büyük bir kısmının muzdarip olduğu böbrek yetmezliği, bilim insanlarının yaptığı çalışmalara göre yeni bir seçenek ortaya koyuyor: Yapay böbrek implantı.
Read more

Çabuk, Yaz Bitmeden: Güneş Kremi mi Daha Ziyanlı, Yoksa Güneş Işınları mı?

Güneş kremleri, son zamanlarda epey tartışmalı bir konu hâline geldi. Bazıları, “kanserden kaçalım derken bizi daha çok kanser edecek” korkusuyla uzak dururken bazıları ise geceleri bile güneş kremi sürüyor. Peki işin aslı astarı ne; sürmek mi daha sağlıklı, yoksa sürmemek mi? Bu içeriği okuduktan sonra konu açıklığa kavuşunca rahat bir derin nefes alabileceksiniz.
Read more

Yüzde Yüz Gerçek Olduğuna İnanmakta Zahmet Çekeceğiniz 10 Şaşırtan Bilgi

Sosyal medyadaki sıkıcı, hatalı, tekrarlanan bilgilerden sıkıldıysanız biraz da az bilinen kaliteli bilgiler diyarına yelken açalım.
Read more

Kan Kümelerindeki “Rh” Tabirinin Maymunlarla Olan İlgisini Öğrenince “Bugün de Aydınlandık Çok Şükür” Diyeceksiniz

Kan grubumuzu söylerken A Rh+, B Rh- gibi ifadeler kullanırız. A, B, AB, 0 gibi kan grupları sık sık bilinse de bir de Rh+ ve Rh- ifadesi yer alıyor. Bu kan grubu ifadesinin nereden geldiğine gelin yakından bakalım.
Read more

Pek Çok Hastalığın Temel Nedeni Olan ‘Demir Eksikliğine’ Ne Yeterli Gelir, Belirtileri Nelerdir?

Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğumuz en önemli minerallerden bir tanesi olan demirin eksikliği durumunda pek çok farklı rahatsızlık hissetmeye başlarız. Gelin demir eksikliğine ne iyi gelir, belirtileri nelerdir, hangi gıdalardan takviye edilir tüm detaylarıyla görelim.
Read more