Emniyetten Kripto Para Operasyonu: Düzmece Coinbase Uygulamasıyla 1.8 Milyon Dolarlık Dolandırıcılık Engellendi!

Ankara merkezli dev bir operasyon gerçekleştirdi. Dolandırıcılara yönelik operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcılar, en büyük ikinci kripto para borsası Coinbase'in sahte versiyonu ile 1.8 milyon dolar toplamışlardı.
Read more

Batık Borsa FTX’in İşvereni Sam Bankman-Fried’in Kirli İşleri İfşa Oldu: Palavralar, Müşteri Paralarının Çalınması ve Binance’e Komplo!

FTX patronu Sam Bankman-Fried'in yargılandığı davada bomba gelişmeler yaşandı. Sam Bankman-Fried'in eski sevgilisi, batık CEO'sunun tüm kirli ilişkilerini ifşa etti.
Read more

Rekabet Kurumu Lideri, Son 4 Yılda 10 Milyar TL Ceza Kestiklerini Açıkladı: Teknoloji Şirketleri Neden Ceza Yedi?

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, yaptıkları yatırımlar sonucunda özellikle de bilişim teknolojileri sektöründe varlıklarını artırdıklarını açıkladılar. Küle, son yıllarda neler yaptıklarını ve toplam kaç para ceza kesildiğini de açıkladı.
Read more

Akıllı telefon devine şok suçlama: 120 milyon dolar!

Vivo, 120 milyon dolarlık şok kara para aklama suçlaması ile karşı karşıya. Buna göre Vivo CFO'su dahil dört kişi tutuklama kararı alındı.
Read more

Dilan Polat Tezleriyle Gündeme Gelen “Mail Order ile Kara Para Aklama” Denen Şey Nedir, Nasıl Yapılıyor?

Dilan ve Engin Polat çiftinin zenginliği son günlerde oldukça konuşuluyor. Uçak kiralamaları ve Dilan Polat’ın lüks hayatını gösteren birçok paylaşımın üzerine Muhammet Yakut’un “kara para aklama” iddiaları da çiftin gündemden düşmemesine neden oldu. Ortaya atılan iddialar da mail order yöntemi ile kara paranın nasıl aklanacağını merak konusu haline getirdi.
Read more

10 Milyon TL’nin Faiziyle Gül Üzere Geçinip Gitmek Mümkün mü?

Pek çoğumuzun, hayatı boyunca bir arada göremeyeceği bir meblağ olan 10 milyon lira elimize geçse, paraya elimizi sürmeden sadece faizi ile gül gibi geçinip gitmemiz mümkün olur muydu?
Read more

“Elon Musk, Twitter’ı Fiyatlı Yapacak” Argümanı Ortalığı Karıştırdı: İşte Olayın Aslı

Elon Musk'ın dün akşam yaptığı açıklamalar, bazı gazeteciler tarafından yanlış anlaşıldı ve "Twitter'ın tamamen ücretli hale geleceği" şeklinde yorumlandı. Ancak işin aslı tam olarak öyle değil. Elon Musk aslında bot ordularını engellemekle ilgili bir yöntemden bahsediyordu.
Read more

Geçen Yıl iPhone 14 Almak Yerine O Parayla Yatırım Yapsaydık Bu Sene iPhone 15 Alabilir miydik?

iPhone 14 almak yerine "Seneye iPhone 15 alırım, şimdi o kadar para vermeye gerek yok." diyenler, geçen yıl kenara attıkları parayı hangi şekilde değerlendirmiş olsalardı yeni iPhone'u alabilirlerdi?
Read more

iPhone 15’i Ucuza Getirmek İçin Hangi Ülkeye Gidip Almak Mantıklı? (Hem Ziyaret Hem Ticaret)

Ülkemizde Apple ürünlerinin cep yaktığı konusunda kimsenin bir şüphesi yok. Artan IMEI kayıt ücretleri ile birlikte artık yurt dışından cihaz almanın da pek bir esprisi kalmadı. Yine de belki bir telefon parasına telefon + mini bir tatil mümkün olabilir.
Read more

Vergi 15 Pro Max: Apple, iPhone 15 İçin Kaç TL Vergi Ödeyeceğimizi Açıkladı

Apple'ın tanıttığı yeni iPhone 15 serisi, özellikleri kadar Türkiye fiyatlarıyla da konuşuluyor. Peki bu telefonun fiyatının yüzde kaçı vergi olarak ödeniyor, gelin bakalım.
Read more
12 Next