Disney, Hisleri Çok Sempatik Bir Biçimde Yansıtabilen Yeni Robotunu Tanıttı [Video]

The Walt Disney, duygusal ifadeleri yansıtabilen yeni bir robot tanıttı. Dikkat çekici özelliklere sahip olan ve oldukça sevimli hareket edebilen robot, denge kabiliyeti ile de dikkat çekiyor.
Read more

Milyon dolarlık dev oyuncak: Transformers gerçek oldu!

Japonlardan milyon dolarlık dev robot. Archax boyutları ve astronomik fiyatıyla dikkat çekiyor. İşte Archax dev robot ve özellikleri...
Read more

Konular Açık Mikrofon – Robot Sophia Kısmı Yayınlandı (Parayı Veren İzleyebilecek)

Mevzular Açık Mikrofon'un daha tanıtım videosuyla epey ses getiren Robot Sophia bölümü yayınladı. İzleyebilmek için Gain'e abone olmanız gerekiyor.
Read more

İnsansı Robotlar ve Sesli Asistanlar Neden Çoğunlukla Bayan Olarak Tasarlanıyor?

Kendi toplumumuzdaki cinsiyet rollerinin izini sürmek oldukça zor. Peki kendi ellerimizle şekil verdiğimiz yapay zekâlı asistanların ve robotların bizim cinsiyet rollerimize uymaları ne kadar doğru?
Read more

Xiaomi, Gerçek Köpeklerden Farksız Yeni Robot Köpeği CyberDog 2’yi Tanıttı!

Xiaomi, robot köpeği CyberDog'un yeni versiyonunu tanıttı. Selefine kıyasla gerçekten bir köpeğe benzeyen CyberDog 2, birçok iyileştirmeyle geldi.
Read more

Yapay Zekânın Babasından Kederi Olmayan İnsanı Bile Keder Sahibi Yapacak Açıklamalar

Yoshua Bengio. Bu ismi belki ilk kez duymuş olabilirsiniz, ancak kendisi günümüzün en popüler yapay zeka araçlarından ChatGPT, Google Bard veya Midjourney gibi teknolojilere kavuşmamızı sağlayan çalışmaların temellerini atan kişinin ta kendisi, yani yapay zekânın babası. Yaptığı son açıklamalar ise yapay zekânın geleceğine ilişkin endişelerin öyle sadece bilim kurgu filmlerinden ibaret olmadığının son kanıtı.
Read more