Bir yılda üçüncü kez! Uzay istasyonunda sızıntı yaşandı!

Bugün ortaya çıkan haberlere göre Rusya'nın Nauka modülü, bir soğutma sızıntısı ile karşı karşıya kaldı. İşte detaylar!
Read more

Savaştan Kaçan Rus Hackerlar, Türkiye’ye Göç Etti: Bizim Üzerimizden Dünyaya Saldırıyorlar!

Rusya'dan Türkiye'ye göç eden hackerların Türk hackerlarla iş birliği yaptıkları ortaya çıktı. Hatta Türkiye'deki siber suçlar da artış göstermeye başladı. Ancak Rus hackerlar, Türklerden çok yabancı uyrukluları hedef alıyorlar.
Read more

Uçaklar pist haricine inebilir mi? Rus uçağı tarlaya nasıl indi?

Ural Hava Yolları'nın Soçi'den Omsk şehrine doğru uçan Airbus A320 uçağı, uçuş esnasında hidrolik sistem arızasıyla karşı karşıya kaldı.
Read more

Rusya’nın Ay’a İniş Denemesi Başarısız Oldu: Luna-25, Ay Yüzeyine Çarparak Kullanılamaz Oldu!

Rusya'nın geçtiğimiz günlerde Ay'a inmek için uzaya gönderdiği Luna-25, Ay yüzeyine çarparak kullanılamaz oldu. Rusya, bu uzay aracı ile Ay'da su aramayı amaçlıyordu.
Read more

Herkes Orayı Yalnızca Buzul Bahta Bile Gerçekler Çok Farklıydı: ABD’nin Rusya’dan Sakız Parasına Alıp Milyonlarca Dolar Kâr Ettiği Alaska’nın Kıssası

Bugün ABD eyaletlerinden bir tanesi olan Alaska aslında uzun yıllar Rusya’nın toprağıydı ve yakın bir geçmişte satıldı. Evet, bildiğimiz nakit para karşılığında koca bir toprak parçası başka ülkeye satıldı. İyi ama ne oldu da koca Rus İmparatorluğu bugün komik gelecek bir para karşılığında Alaskayı ABD’ye sattı? Osmanlı’nın da işin içinde olduğunu duyunca epey şaşıracaksınız.
Read more

Ağabeyinin İdam Edilmesinin Akabinde Siyasete Atılıp Dünyanın Birinci Komünist Devletini Kuran Vladimir Lenin Kimdir?

Dünyanın ilk komünist devleti olan Sovyetlerin ve Leninizm adı verilen ideolojinin kurucusu olan Lenin, Birinci Dünya Savaşı sırasında gerçekleştirdiği Ekim Devrimi ile tarihin akışını değiştiren isimlerden bir tanesi olmuştur. Fikirleri bugün bile okunan Vladimir Lenin kimdir, neyi savundu gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.
Read more