Tarihin Gördüğü En Azılı Mafya Önderlerinden Biri Olup Hukuk Tarihine Geçecek Kadar Farklı Bir Prosedürle Cezaevine Atılan Al Capone’un Sinemaları Aratmayan Öyküsü

ABD ve hatta dünya tarihinin gördüğü en azılı gangsterlerden bir tanesi olan Al Capone, sayısız filme ve diziye konu olacak kadar hareketli bir hayat yaşadı. Erken bulaştığı suç camiasında hızla yükselerek patron olan Al Capone, basit bir suçla cezaevine girip hiç de tahmin edilmeyen bir şekilde öldü.
Read more

THODEX CEO’su Faruk Fatih Özer’e Verilen Mahpus Cezası Muhakkak Oldu!

THODEX davasında nihayet karar çıktı. Batık kripto para borsasının CEO'su Faruk Fatih Özer'e 11 bin yılı aşkın hapis cezası verildi. Özer, 40 bin yılla yargılanıyordu.
Read more

Japonların Dövmeli İnsanlardan Korkmasının “Haklılarmış ya!” Dedirten Sebepleri

En iyi dövme sanatına sahip olduğu bilinen Japonya'da, genel halk kitlesinin dövmeye karşı bir ön yargısı ve korkusunun var olduğu kaçınılmaz bir gerçek. Günümüzde bu algı, gangster ve mafya çeteleri ile alakalı olarak ilişkilendiriliyor. Yılda milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Japonya, turistlerin bu ön yargıya olan tepkisiyle birçok kez karşı karşıya geldi.
Read more

Yüksek Enflasyonun Tesiriyle Venezuela’daki Cürümlerin Nasıl Arttığını Görünce “Sonumuz Benzemesin” Diyeceksiniz!

Bu içerikte Venezuela'daki ekonomik trajedinin neden oluştuğuna, bir ürün alabilmek için deste deste para vermeleri gerektiğine değinmeyeceğiz; zaten yıllardır konuşulan bir konu. Burada asıl dikkat çekici kısım; bir zamanlar gül gibi geçinip giden ve kısmen iyi anlaşan toplumun, yüksek enflasyonun etkisiyle adım adım yozlaşmış olması.
Read more