MacBook almak isteyenler buraya: M3 işlemcili yeni jenerasyon MacBook’lar için tarih verildi!

Apple'ın M2 işlemcili MacBook'larının ardından M3 işlemcili MacBook'ların ne zaman çıkacağı merak konusu oldu. İşte detaylar...
Read more

Şu Günlerde Hepimizin Başına Bela Olan Üşütmenin Belirtileri Nelerdir, Hangi Tedbirleri Almalıyız?

Halk arasında üşütme olarak bilinen soğuk algınlığı, her yaştan insanın sık sık yaşadığı hastalıklardan bir tanesidir. Viral enfeksiyon sonucu oluşan bir hastalık olduğu için hafif geçiriliyor olsa bile son derece dikkat edilmesi gerekir. Özellikle üşütme belirtileri gösterdiğiniz zaman hemen dinlenmeye başlamanızda fayda var.
Read more

Neden Durduk Yerde Ansızın Başımız Döner, Bu türlü Bir Durumda Ne Yapmalıyız?

Zaman zaman herkesin yaşadığı bir durum olan ani baş dönmesi, bazen oldukça basit bir nedenle anlık olur ve geçer ama bazen çok daha önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Ani baş dönmesi yaşadığınız zaman hemen paniğe kapılmamanız için gelin neden olur, yaşandığı sırada neler yapmalı yakından bakalım.
Read more

Kaçak araba soruşturması: Milyon liralık lüks araçlara Doblo vergisi ödemişler!

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ‘kaçak otomobil’ soruşturması, 400'den fazla aracın ülkeye kaçak sokulduğunu ortaya çıkardı
Read more

Birden fazla Hayvan Doğar Doğmaz Koşabiliyorken İnsan Yavruları Neden Bu Kadar Aciz Bir Biçimde Doğuyor?

Hamilelik süresinin 9 ay olması ve bebeklerin dünyaya bakıma muhtaç halde gelmesi bugüne kadar “obstetrik ikilem” yani iri beyinler ve dar doğum kanallarının birbiriyle çatışması ile açıklandı.
Read more

İnsanları İçmeden Sarhoş Eden “Auto-Brewery Sendromu”, Birinci Sefer Türkiye’de Görüldü

İnsanların alkol almadan sarhoş olmalarına yol açan Auto-Brewery Sendromu, Türkiye'de ilk kez görüldü. Peki bu hastalık tam olarak nasıl belirti gösteriyor? İçmeden sarhoş olan insan bu süreçte neler yaşıyor?
Read more

Son Kullanma Tarihi 1 Gün Geçmiş Eseri Tüketirsek Nolur?

Gıdaların son kullanma tarihlerini bazen birer saatli bomba gibi algılar ve bu tarihlerden sonra artık ağzımıza sürmeyip derhal imha etmemiz gerektiğini düşünürüz. Ancak son kullanma tarihlerinin amacı aslında size o ürünü ne zamana kadar yiyebileceğinizi söylemek değil.
Read more

Pek Çok Hastalığın Temel Nedeni Olan ‘Demir Eksikliğine’ Ne Yeterli Gelir, Belirtileri Nelerdir?

Vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için ihtiyaç duyduğumuz en önemli minerallerden bir tanesi olan demirin eksikliği durumunda pek çok farklı rahatsızlık hissetmeye başlarız. Gelin demir eksikliğine ne iyi gelir, belirtileri nelerdir, hangi gıdalardan takviye edilir tüm detaylarıyla görelim.
Read more