Ticaret Bakanlığı, Başına Nazaran Sipariş İptal Eden E-ticaret Firmalarına Kaç Para Ceza Kestiğini Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret yapan firmalara yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde, 44 firmaya toplamda 78 milyon 530 bin 902 TL idari para cezası uygulandı. Cezaların nedeni, sipariş iptalleriydi.
Read more

Ticaret Bakanlığı, “Aldatıcı Reklam” ve “Haksız Ticari Uygulama” Nedeniyle Kaç Para Ceza Kestiğini Açıkladı

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, yılın ilk 8 ayında aldatıcı reklam veya haksız ticari uygulamalar nedeniyle 64 milyon TL idari para cezası kestiğini açıkladı. Ayrıca "Tüketici Değerlendirmeleri Hakkında Kılavuz" da yayınlandı.
Read more

Ardında Museviler Vardı: Gencinden Yaşlısına Herkesin Lisanında Dolaşan “Halka Arz”ın Tarihi Ne Kadar Eskiye Dayanıyor?

Toplanın, birazdan gündemimizi kaplayan en önemli konulardan biri olan borsadan bahsedeceğiz! Herkesin akın akın hisse sahibi olduğu piyasada ilk hisse senedinin nasıl doğduğunu hiç merak ettiniz mi? Cevabınız evetse doğru adrestesiniz.
Read more

Ticaret Bakanlığı, 2. El Araba İlanlarına Neden Kimlik Doğrulama Mecburiliği Getirdiğini Açıkladı

Ticaret Bakanlığı, bugün Resmî Gazete'de yayımlanan ve kişilerin araç ya da taşınmaz ilanı yayınlamadan önce kimlik doğrulaması yapmasını gerektiren düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, neden böyle bir düzenlemeye gidildiği açıklandı.
Read more

Alibaba’dan Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım!

Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu! Peki bu yatırım nasıl gerçekleştirilecek? İşte detaylar...
Read more

Enteresan Yasaklarına Karşın Dünyanın En Büyük Ticaret Merkezlerinden Singapur Hakkında 8 Bilgi

Dünyanın en yoğunlu nüfuslu ülkelerinden bir tanesi olan Singapur, Güneydoğu Asya’da bulunan ve adalardan oluşan bir devlet. Uzun yıllar bir sömürge olmasına rağmen bağımsızlığını kazanmış ve dünyanın en önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelmiş olan Singapur hakkındaki ilginç bilgilere gelin yakından bakalım.
Read more

Rekabet Kurumu, Birbirinden Çalışan Almamak İçin Mutabakat Yapan 16 Şirkete Para Cezası Kesti

Rekabet Kurumu, çalışan ayartmama anlaşmaları ile kanunu ihlal eden 16 şirkete para cezası kesilmesine karar verdi.
Read more