Microsoft’un Milyarlarca Dolarlık, Geçmişe Dönük Vergi Borcu Olduğu Açıklandı

ABD hükümeti ile Microsoft'un arası bozuldu. ABD Gelir İdaresi Başkanlığı, Microsoft'un geçmişe dönük 28.9 milyar dolar vergi borcu olduğunu açıkladı. Microsoft, buna itiraz edeceğini söyledi.
Read more

Microsoft’un bâtın borcu ortaya çıktı: Bu parayla Twitter’ı 5 kere alabilirdi! 

ABD hükümeti bugün Microsoft'un geçmişe dönük vergi borcu olduğunu açıkladı. Bunun üzerine Microsoft bir açıklama yaptı.
Read more

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Duyurdu: Tüm Vergi Süreçleri Elektronik Ortamda Yapılabilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi işlemlerinde yeni bir dönemin başlayacağını duyurdu. Artık tüm vergisel işlemler, vergi dairelerine gitmeye gerek kalmadan elektronik ortamda yapılabilecek.
Read more

400’den Fazla Lüks Araba’nın Türkiye’ye Kaçak Sokulduğu Ortaya Çıktı: Sahipleri Ortasında Eski Ulusal Futbolcular da Var

Çok büyük bir vergi kaçakçılığı yaşandı. Edinilen bilgilere göre bir şirket, 400'den fazla lüks araba ithal etti. Çifte fatura ile araçların değeri, olduğunun çok altında gösterildi. Ünlü isimlerin de karıştığı olayda milyonlarca TL'lik vergi açığı var...
Read more

Araç Sahiplerinin %80’i Ek MTV’yi Ödemedi! Devlet, 16 Milyar TL Verginin 3 Milyarını Alabildi…

Bir defaya mahsus olarak açıklanan ek MTV, araç sahipleri tarafından görmezden gelinmiş gibi duruyor. Uzmanlara göre ödeme oranı yüzde 20'lerde kaldı. Bunun en büyük nedeninin Anayasa Mahkemesi'nin vergiyi iptal etme ihtimali ve sık sık gelen vergi afları olduğu düşünülüyor.
Read more

Devletin 1 Trilyon TL Alacağı Olduğu Öne Sürüldü: “Nasılsa Yapılandırılır” Diye Vergiler Ödenmiyor…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, işletmelerin sıkı bir biçimde denetlenmesi için harekete geçti. Edinilen bilgilere göre birikmiş vergi borçları bir an önce tahsil edilecek. Vergi kaçırmak, mümkün mertebe azaltılacak.
Read more

Vergi 15 Pro Max: Apple, iPhone 15 İçin Kaç TL Vergi Ödeyeceğimizi Açıkladı

Apple'ın tanıttığı yeni iPhone 15 serisi, özellikleri kadar Türkiye fiyatlarıyla da konuşuluyor. Peki bu telefonun fiyatının yüzde kaçı vergi olarak ödeniyor, gelin bakalım.
Read more

Bunlar Şeytana Pabucunu Aykırı Giydirir: Apple’ın Vergiden Kaçınmak İçin Uyguladığı Tartışmalı Taktik

Bazı büyük şirketler için vergiler yalnızca birer yük değil, aynı zamanda birer fırsat da olabiliyor. Vergi yükünü minimize etmek adına geliştirilmiş en dikkat çekici ve tartışmalı taktiklerden biri olan Çifte İrlanda, Sandviç Hollanda yöntemi de bunlardan biri.
Read more

X (Twitter) Üzerinden Dolar Kazanma Planı Olanların Kesinlikle Dikkat Etmesi Gerekenler

Yıllar önce YouTuber'ların yaşadığı senaryoyla karşılaşmamak için X (Twitter) üzerinde para kazanmadan önce bilmeniz gerekenler var.
Read more