Bir Devrin “Altın” Üzere Parlayan Şirketi Goldaş, Neden Kayıplara Karıştı?

Bir dönemin en başarılı mücevherat şirketlerinden biri olan Goldaş, hem ülkemizde hem de dünyada büyük başarılara imza atmış bir şirketti. Peki ne oldu da Goldaş’ın başarı hikâyesi hazin bir son ile karşılaştı?
Read more

Dünyaca Ünlü Zeki Triko’nun, Müstehcenlik Nedeniyle Türkiye’de Sansüre Uğradıktan Sonra İflasa Kadar Giden Üzücü Hikayesi

Zeki Triko, uzun yıllar boyunca plaj giyim ürünleriyle hem ülkemizde hem de dünyada büyük başarılara imza atmış bir marka. Kemerlerinizi bağladıysanız ardında büyük bir başarı öyküsü barındıran bu markanın hikâyesine dalıyoruz.
Read more

Evvelkini 10 Günde Kovmuşlardı: Turkcell, Yeni CEO’sunu Açıkladı

Turkcell, yeni CEO'sunu açıkladı. KAP üzerinden yapılan açıklamaya göre Turkcell CEO'su, Dr. Ali Taha Koç oldu. Koç, geçmişte kritik pozisyonlarda görev alan isimlerden bir tanesi.
Read more

Devlet Kurumu İnhisar, Bir Periyot Alkol ve Tütünde Kelam Sahibiyken Ne Oldu da Tarihe Karıştı?

Devlet kurumu olarak kurulup alkol ve tütünün tek söz sahibi hâline getirilen Tekel, 1862 yılında başladığı yolcuğunu başarılı adımlarla ilerletti. Ancak bu başarılı süreç, 1980’lerde alınan bazı kararlar ile tersine döndü ve Tekel için olanlar oldu. 2009 yılında ise artık Tekel’den eser kalmadı.
Read more

Bu Yıl Çıkması Beklenen Call of Duty: Warzone Mobile, 2024’e Ertelendi

Activision'ın yayınlandığı tarihten beri en çok oynanan oyunlarından Call of Duty, mobil versiyonu ile büyük başarı elde etti. Ancak oyunun Warzone Mobile sürümünün yayınlanması, 2024 yılına ertelendi.
Read more

Sevenhill’ın Ortamızdan Ayrılmasının Arkasındaki Üzücü Kıssa: Hazır Giysi Kesiminin Devlerinden Biriydi!

Zamanında en bilindik yerli hazır giyim markalarından biri olan ve aramızdan sessizce ayrılan Sevenhill’in arkasında oldukça üzücü bir öykü saklı...
Read more

Biraz da Satın Aldıklarımızı Konuşalım: Türk Şirketler Tarafından Satın Alınan 22 Yabancı Marka

Büyüyerek gücüne güç katmak isteyen firmalar, ticari faaliyetleri içinde kendi sektörlerinden ya da girmek istedikleri sektörlerden şirketlere ortak olabiliyor hatta o şirketlerin tamamını satın alabiliyor. Peki Türk şirketlerin yabancı şirketleri alma durumları nasıl?
Read more

Google, 25’inci Yaşını Kutluyor: İşte Dünyayı Değiştiren Arama Motorunun Kıssası

Bugün 27 Eylül. Yani Google'ın doğum günü. Peki Google, bugünlere nasıl geldi? Dünyanın en popüler arama motoru, yıllar içerisinde nasıl gelişti?
Read more

Gerçek Bir Müzik Efsanesi Metallica Hakkında 9 Gerçek: Nasıl Oldu da Küme Bir Gazete İlanıyla Kuruldu?

Dünya rock müzik tarihine damgasını vurmuş en büyük gruplardan bir tanesi olan Metallica, 1980’lerde kurulmuş ve bugün gerçek bir müzik efsanesi haline gelmiştir. Tarihi boyunca müzik dünyasının pek çok ilkine de imza atan Metallica hakkında bazılarını ilk kez duyacağınız ilginç bilgilere gelin yakından bakalım.
Read more

Yerli Malı Yurdun Malı (mı): Yabancı Şirketlere Satıldığına Çok Şaşıracağınız 17 Ünlü Türk Markası Daha

Yerli olmasıyla övündüğümüz çok sayıda Türk markası, yabancı markaların çatısı altına girdi… Bu içerikte yine Türkiye'nin yabancı markalara satılan köklü markalarına göz gezdireceğiz.
Read more
12 Next