Romantik İlgilerde Hissettiğiniz Şeylerin Gerçek Aşk mı Yoksa Takıntı mı Olduğunu Anlayamama Durumu: Limerence

İlk görüşte aşkın olup olmadığı her zaman tartışılmıştır ancak en son ne zaman birine âşık oldunuz? Ya da ne zaman birine ilgi duydunuz? Hoşlandığınız kişiyi ilk gördüğünüzde hissettiğiniz heyecan, tutku ve sevgi, aşk değil "Limerence" olabilir!
Read more

Fare İstilası Altındaki Paris ve New York’taki Bu Büyük Sorun, Sokak Hayvanları Toplatılırsa Bizde de Ortaya Çıkar mı?

Fransa, New York gibi şehirler uzun zamandır; son zamanlarda ise İstanbul'a bağlı Esenyurt ilçesi, haşere ve fare popülasyonu sorunlarıyla boğuşuyor. Aslında bu sorunların sebebi çok belli, sokaklardan kedi ve köpekleri toplamak.
Read more

Bilim insanları vakit seyahatine çıktı! Lakin bildiğimiz manada değil

Bilim insanları zaman yolculuğu için ilk adımı simülasyonla da olsa attı. Bu anlamda kuantum parçaçık teorisi için bu adım atıldı.
Read more

Okullarda Kesinlikle İzletilmesi Gereken Ufuk Açıcı 14 Belgesel

Kitaplardan, ansiklopedilerden hatta belki de okullardan öğrendiğiniz bilgilerden daha fazlasını vadeden birbirinden ufuk açıcı belgeselleri bir araya getirdik.
Read more

Mutfaktaki Yardımcınız: Mutfak Şefi Teklifleri

Mutfakta yemek yapmak her ne kadar keyifli bir uğraş olsa da zaman zaman yorucu olabilir. İşte tam bu noktada mutfak şefleri devreye giriyor. Mutfaktaki yardımcınız olacak bu aletlere yakından bakıyoruz.
Read more

BlackBerry, Sahip Olanların Hava Attığı Bir Telefonken Nasıl Oldu da Apansız Hayatımızdan Çıktı?

2000’li yıllarda bir prestij unsuru olan efsane telefon BlackBerry, bir dönem herkesin gözdesiydi. Şu anki iPhone furyasından ziyade bundan seneler önce bizzat döneminin iPhone’u olmayı başarmıştı. Bu ‘havalı’ telefon, ne oldu da hayatımızdan aniden çıktı?
Read more

Neden Durduk Yerde Ansızın Başımız Döner, Bu türlü Bir Durumda Ne Yapmalıyız?

Zaman zaman herkesin yaşadığı bir durum olan ani baş dönmesi, bazen oldukça basit bir nedenle anlık olur ve geçer ama bazen çok daha önemli hastalıkların belirtisi olabilir. Ani baş dönmesi yaşadığınız zaman hemen paniğe kapılmamanız için gelin neden olur, yaşandığı sırada neler yapmalı yakından bakalım.
Read more

Sanat Nedir, Bu Kavram Birinci Kere Nasıl Oldu da Ortaya Çıktı? En Az İnsanlık Kadar Eski!

Hayatlarımızda vazgeçilmez bir kavram olan ve insanların var oldukları ilk günden beri yaptıkları düşünülen sanat, bu kadar içimizde olmasına rağmen belki de açıklaması en zor kavramlardan bir tanesidir. Gelin sanat nedir, nasıl ortaya çıktı, neden bu kadar önemli ve sanatçı kime denir yakından bakalım.
Read more

Spotify podcastlerini artık kulaklığa gereksiniminiz olmadan dinleyebileceksiniz!

Spotify podcastleri için yepyeni bir özellik geliyor. Artık siz podcastleri dinlerken onları yazıya dönüştürebilecek.
Read more

Bir Binanın Üst Katında Yaşıyorsanız Alt Kattakilere Kıyasla Daha Süratli Yaşlanabilirsiniz: Düzgün de Neden?

İçinde yaşadığımız evren, bazen aklımızın alamayacağı kadar karmaşık olabiliyor. Mesela zamanın akışının, kütle çekimine göre değiştiğini yalnızca düşünmek bile beynimizin ayarlarıyla oynuyor! Sahiden, nasıl oluyor da yer çekimi, zamanı yavaşlatabiliyor?
Read more
123 Next