Google Pixel 8 serisiyle ilgili can sıkan bir gerçek ortaya çıktı!

Google’ın 4 Ekim’de kullanıcıların beğenisine sunduğu Pixel 8 serisi şık tasarımı ve güçlü teknik özellikleri ile dikkatleri çekiyor. Ancak yine de bu modellerin olumsuz yönlere sahip olduğunu belirtelim. Zira kısa bir süre önce şirketin resmi internet sitesinde paylaşılan bir detay kullanıcıların tepkisine neden oldu.

Google Pixel 8 pil performansında seleflerinden kötü

Google kullanıcılarının bugüne dek en çok şikayetçi olduğu konulardan birisi de Pixel‘lerin pil performansı diyebiliriz. Akıllı telefonların kağıt üstünde yeterli bir pille gelmesine rağmen gerçek kullanımda batarya ömründe rakiplerinin gerisinde kaldığı konusunda bugüne dek çok sayıda rapor karşımıza çıktı.


Google Pixel 8 pil performansında seleflerinden kötü

Görünüşe göre kullanıcıların Google telefonlarında yaşadıkları batarya sorunları en yeni Pixel 8 ailesinde de devam edecek. Hatta şirketin resmi web sitesi üzerinden paylaştığı verilere baktığımızda modellerin iki sene önce piyasaya sürülen Pixel 6 serisinden bile daha kötü bir pil ömrüne sahip olduğunu görüyoruz.

İşte Google tarafından son yıllarda piyasaya sürülen akıllı telefonlar ve batarya performansları:

Nominal Ortalama Pil Ömrü
(Google’ın testlerine dayanmaktadır)
Pil Kapasitesi
Piksel 6 Pro 34 saat 5003 mAh
Piksel 6 34 saat 4614 mAh
Piksel 8 Pro 31 saat 5050 mAh
Piksel 8 31 saat 4575 mAh
Piksel 7a 31 saat 4385 mAh
Piksel 7 Pro 31 saat 5000 mAh
Piksel 7 31 saat 4355 mAh
Piksel 6a 29 saat 4410 mAh

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum yapın