iPhone 15 ve iPhone 15 Plus elimizde! TR’de ilk!

Dünya’da ve ShiftDelete.Net ekranlarından aynı anda iPhone 15 ön incelemesi ile karşınızdayız. Türkiye’de ilk kez ShiftDelete.Net ekranlarında izleyeceğiniz iPhone 15 şu anda elimizde. Titanyum çerçeveleri ile göz kamaştıran iPhone 15 ve detayları videomuzda. İşte iPhone 15 ön inceleme videosu ve detayları…

Türkiye’de ilk: iPhone 15 ve 15 Plus ön inceleme videosu!

ShiftDelete.Net takipçileri iPhone 15 ile birlikte gelen yenilikleri Türkiye’de ilk öğrenen şanslı kullanıcılar arasına giriyor. Sizler için Apple lansmanına katılan ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan Türkiye’de ilk iPhone 15 ön inceleme videosunu paylaştı. İşte videomuz ve iyi seyirler…

Yeni iPhone 15 serisi birçok açıdan Pro modellerini aratmayacak özellikleri ile herkesi şaşırttı. Cihazın ön tasarımı artık çentikten kurtularak Pro modellerinde olduğu gibi Dinamik Ada kullanıyor. Arka tasarım ise aynı kalmış olsa da kamera tarafında büyük geliştirmeler içeriyor.

Öncelikle beklediğimiz güzel bir yeniliğin geldiğini söyleyelim. Artık iPhone 15 serisiyle birlikte Apple USB-C bağlantı noktasını kullanmaya başlıyor. Bu sayede yeni Mac ve iPad modelleriyle birlikte eskiden olduğu gibi tek kablo ile şarj ve veri aktarımı yapılabilecek. Üstelik hem veri aktarımı hem de şarj süresinde bir üst lige çıkıyor.

Ayrıca dünya genelinde tüm teknoloji şirketleri bu bağlantı noktasını kullandığı için de uygun fiyatlı birçok alternatif ürün bulabilecek ve Apple cihazları dışında da kullanabileceğiz. Örneğin bilgisayar kulaklığınızı, klavyenizi veya farenizi şarj etmek için kullandığınız kabloyla AirPods‘u, iPad’i MacBook’u veya iPhone’u şarj edebileceksiniz.

iPhone 15 Plus modeli, selefi gibi 6.7 inç boyutunda ve 1284 x 2778 piksel çözünürlüğünde Ceramic Shild ile korunan Super Retina XDR OLED ekrana sahip. 60 Hz yenileme hızı ile desteklenen bu ekran, maksimum 2.000 nit parlaklık sunuyor.

iPhone 15 Plus modeli, işlemci bakımından selefine göre önemli bir yükseltme içerdi. Öyle ki iPhone 14 Plus‘ın kalbinde Apple imzası taşıyan A15 Bionic bulunuyorken, yeni akıllı telefon ise A16 Bionic‘ten güç alıyor. Bu işlemci, 4 nm fabrikasyon sürecinden geçti.

f/1.9 diyafram aralığında 12 Megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameraya sahip olan iPhone 15 Plus, arka kasasında ise 48 Megapiksel ana kamera + 12 Megapiksel ultra geniş açılı kamera şeklinde ikili kuruluma ev sahipliği yapıyor. Ana kamera ile 4K çözünürlükte sinematik modda çekim yapılabiliyor.

Yorum yapın