Kalabalıklardan Uzak, Detoks Üzere Tatil İsteyenlere: 5 Adımda İnternetten İnançlı Villa Kiralama Rehberi

Son dönemde hem ekonomik olarak çok daha avantajlı olması hem de çok daha konforlu olması sebebiyle tatil için villa kiralamak oldukça popüler hale geldi.

Sosyal medyada her yerde karşımıza çıkan; herkesin de oldukça memnun kaldığı villa kiralama seçeneği, iyi bir araştırma yapılmazsa tatilinizin umduğunuz gibi geçmemesine de sebep olabilir. Biz de bu mini rehberde villa kiralama yaparken nelere dikkat etmeniz gerektiğini madde madde anlattık.

Villa kiralarken nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle mutlaka nasıl bir tatil istediğinizi belirleyin;

Villa kiralamadan önce vermeniz gereken ilk ve en önemli karar nasıl bir tatil istediğinize karar vermek. Çünkü bu karar hem seçeceğiniz villanın konumuna hem de sahip olması gereken özelliklere dair size fikir verecektir. 

Örneğin konakladığınız yerin daha sessiz, sakin bir yer olmasını istiyor; ancak gün içinde ya da geceleri villa dışına çıkıp gezmek, eğlenmek istiyor olabilirsiniz. Bu da merkezlere yakın ancak sakin bir lokasyon bulmanız gerektiği anlamına gelir. 

Ya da bütün gün havuzda tembellik yapmak ama bir yandan da antik kentler gezmek gibi kültür turizmi aktiviteleri de yapmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için havuzlu, geniş bahçeli bir villa ve lokasyon yine önemli olacaktır. 

Tatile nasıl gideceğinize karar vermek de önemli;

Nasıl derken; araçla mı, uçakla mı, otobüsle mi… Bu kararı vermek de çok önemli çünkü seçeceğiniz villanın hangi ulaşım koşullarına uygun olması gerektiğini belirlemeniz gerekiyor. Örneğin aracınız yoksa merkezlere çok uzak, araçsız rahat edemeyeceğiniz bir yere gitmek istemezsiniz…

Tatile kaç kişi gideceksiniz?

Villa kiralarken kişi sayısı oldukça kritik. Bu hem villa seçerken kişi sayısına uygun yatak ve mekan genişliği sunan bir seçim yapmanızı; hem de nasıl bir tatil istediğinizle de bağlantılı olarak konumu ve villanın sahip olması gereken özellikleri gözden geçirmenizi sağlayacak.

Kiralayacağınız villada sunulacak imkanları ve hizmetleri mutlaka gözden geçirin, sorularınızı hazırlayıp bilgi talep edin;

Villa kiralarken karşınıza farklı seçenekler çıkacak. Havuz, çocuk havuzu, bahçe, barbekü, jakuzi gibi seçeneklerin yanında internet bağlantısı, klima gibi villanın temel özelliklerini de mutlaka gözden geçirin. 

Mutfakta ihtiyaç duyacağınız şeyleri, villanın hijyenine yönelik aklınıza takılanları; nevresim, havlu gibi eşyaların durumunun ne olduğunu öğrenin.

Kahvaltı ya da yemek için sunulan, faydalanabileceğiniz bir hizmet var mı, araç kiralama ya da ulaşım için alternatif hizmetlere yönlendirme yapılabiliyor mu, acil bir durumda hastane gibi yerlere ulaşım nasıl sağlanacak gibi sorularınız varsa, bunlarla ilgili de bilgi edinin.

Güvenilir hizmet sunan bir yer seçtiğinizden emin olun;

Geldik en önemli adıma. Villa kiralama kararı aldığınızda, karşınıza bir sürü seçenek çıktığınız göreceksiniz. Ancak bu noktada güvenilir hizmet sunan, iletişim kurabileceğiniz bir yerden kiralama işlemi yapmak oldukça önemli. 

Eğer böyle bir yer arıyorsanız ve villa kiralama yapıp tatile çıkma düşünceniz varsa kiralıkvilladatatil.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum yapın