OnePlus, OxygenOS 14 ile iPhone’ların sevilen özelliğini ‘cepliyor’

OnePlus, geçtiğimiz akşam ülkemizde yüksek rağbet gören akıllı telefonlarının işletim sistemi için yeni güncellemesini duyurdu. OxygenOS 14, kullanışlı özellikler getirecek bir güncelleme olacak. Ancak şirket, en ilgi çekici yeni özelliği ise iPhone’dan almış.

OxygenOS 14 ile OnePlus cihazlara, iPhone’lardan aşina olduğumuz Dinamik Ada geliyor

İlk olarak Xiaomi ve diğer Çinli markalar bize Android telefonlarda Dinamik Ada’nın nasıl kullanılabileceğini gösterdi. Şimdi ise OnePlus, OxygenOS 14’teki kendi kullanıcı arayüzü versiyonuyla furyaya katılarak bildirimlerin ekranınızın üst kısmında eğlenceli ve etkileşimli bir şekilde açılmasını sağlıyor.

X (Twitter) kullanıcısı Shishir, Android 14 tabanlı OxygenOS 14’ün yayınlanmamış bir sürümünü çalıştıran bir OnePlus telefonda bir ekran kaydedici uygulaması kullanarak OnePlus’ın Dinamik Ada klonunu ortaya çıkardı. Yukarıdaki X gönderisinde görüldüğü gibi, telefon ekranının üst kısmında küçük bir bilgi çipi beliriyor ve bir zamanlayıcı geri sayıyor.

Dokunup bir saniyeden uzun süre basılı tuttuğunuzda ekran kaydediciyi duraklatma ya da sesini kapatma gibi daha fazla seçenek içeren tam bir kart açılıyor. Hap şeklindeki ada, ekran kaydedici kontrollerini göstermek için genişleyip daralıyor ancak iPhone’lardaki kadar akıcı değil. Yine de iyi çalışan harika bir özellik.

OnePlus bu özelliğe Fluid Cloud adını verdi ve OxygenOS 14 duyurusunda kısa bir açıklama yaptı. OnePlus’ın Aquamorphic Design felsefesinden ilham alan yeni özelliği, bilgilerle yeni (!) bir şekilde etkileşim kurmanıza olanak tanıyor.

OnePlus, yeni özelliği bir blog yazısında şöyle tasvir ediyor: “Aquamorphic Design’ın katı, sıvı ve gaz yapısından esinlenen Fluid Cloud, bildirimleri baloncuklar, kapsüller ve paneller içinde doğal bir şekilde birleşen ve akan bir şekilde sunuyor.”

Demo videosu Fluid Cloud’un bir ekran kaydedici uygulamasında nasıl çalıştığını gösterse de, yemek teslimatı veya taksi çağırma gibi canlı bir durumla bildirim gönderen herhangi bir uygulamayla da kullanılabiliyor.

Ayrıca bu özellik, bildirimlerin daha tutarlı görünmesini sağlamak için konuşma balonları ve tam ekran açılır pencereler gibi diğer Android özellikleriyle de çalışabiliyor. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Yorum yapın