Pixel 8 sızıntılarından ötürü canından bezen Google’dan değişik karar!

Google, 4 Ekim’de gerçekleşecek Made by Google lansmanında Pixel 8 serisini tanıtacak. Ancak akıllı telefonların özelliklerini, tasarımlarını ve fiyatlarının yanı sıra kutu açılış videolarını bile sızıntılar sayesinde lansman öncesi görmüş olduk. Bu nedenle bir hayli canı sıkılan üretici sızıntıların etkinliklerin heyecanına ve önemine zarar verdiğini düşünerek çok yakında kritik bir karar almaya hazırlanıyor.

Google Pixel serisinin üretim yerini değiştiriyor

Google Pixel serisi sektörde en çok sızıntıya maruz kalan akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Özellikle yarın tanıtılacak Pixel 8 serisiyle bu durum tavan yaptı ve bugüne dek sayısız sızıntıyla ve raporla karşı karşıya kaldık.

Artık akıllı telefonlarının tanıtımdan aylar önce tüm detaylarıyla sızdırılmasına bir dur demek isteyen Google, bu durumun faturasını Vietnam’daki üretim operasyonlarına kesti. İddialara göre şirket, çok yakında Pixel serisinin üretimini Hindistan’a kaydırmak için çalışmalara başladı.

Hatırlanacağı üzere geçen günlerde Google Pixel 8 Pro‘nun kutu açılış görselleri paylaşıldı. Bu sızıntının asıl kaynağının serinin üretildiği fabrika olduğu söyleniyor ve bu gibi durumların bir daha yaşanmaması için bir konum değişikliğinin şart olduğu düşünülüyor.

Google Pixel 8 serisinin şimdiye dek belli olan teknik özellikleri ise şöyle;

Özellikler Google Pixel 8 Google Pixel 8 Pro
Ekran Boyutu: 6.2 inç 6.7 inç
Ekran Yenileme Hızı: 120 Hz 120 Hz
İşlemci: Google Tensor G3 Google Tensor G3
Ön Kamera: 10.5 Megapiksel 10.5 Megapiksel
Arka Kamera(lar): 50 Megapiksel Ana + 12 Megapiksel Ultra Geniş Açı 50 Megapiksel Ana + 48 Megapiksel Ultra Geniş Açı + 48 Megapiksel 5x Optik Yakınlaştırma
Video Kaydı: 4K 4K
Su ve Toz Dayanıklılığı (IP68): Evet Evet
Güncelleme Desteği: 7 yıl 7 yıl

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google Pixel serisinin sürekli olarak sızıntılara maruz kalmasının asıl nedeni Vietnam mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın