Spotify’dan müzik zevki makûs alan arkadaşınızın müziklerini dinleme kederini bitiren özellik!

Hiç arkadaşlarınızla vakit geçirirken müzik açma işini gruptan birine verip anında pişman oldunuz mu? Eğer durum böyleyse yalnız değilsiniz. Ben dahil dünya üzerindeki pek çok insan bu sorun nedeniyle mağdur. Neyse ki Spotify, kullanıma sunduğu yeni özelliği ile çalma listelerinin kontrolünü tek kişiden çıkarıyor ve bu soruna kalıcı bir çözüm getiriyor. İşte karşınızda Spotify Jam…

Spotify Jam: Arkadaşlarınızla müzik dinlemenin yeni yolu

Dünyanın en popüler müzik dinleme platformu Spotify, yeni özellikler kazanmaya devam ediyor. Şirketin kullanıcılara sunduğu son özellik ise Jam oldu. Spotify Jam, belli bir gruptaki kişilerin birlikte müzik dinleyebileceği yeni bir özellik ve adeta arkadaşlarla müzik dinlemeyi her zamankinden daha iyi hale getirmek için burada.

Spotify Jam sayesinde Premium kullanıcıları, paylaşımlı bir şarkı sırasına girerek başkalarını katkıda bulunmaya davet edebilecek ve o sırada dinleyen herkese özel olarak hazırlanmış bir müzik deneyiminin keyfine varacak. Aslında bunu müzik dinlemek için var olan bir WhatsApp grubu gibi düşünebilirsiniz.

Jam’i başlatmak için bir Premium kullanıcı, bir çalma listesi, şarkı veya albüm seçer. Ardından, ekranınızın alt kısmındaki Bağlan düğmesine tıklayarak ya da favori çalma listeniz, favori albümünüz veya şarkınızdaki üç noktaya tıklayınca açılan menüye girerek “Jam’i Başlat” düğmesini göreceksiniz. 

Şarkıları oynatmak için bir cihaz seçebilirsiniz; bu ister telefonunuz ister hoparlörünüz olabilir. Evdeki paylaşılan Wi-Fi bağlantınızı kullanan diğer kişiler de katılmak isterlerse anında Jam’e katılabilecek. Daha sonra arkadaşlarınızı (Premium veya Free kullanıcılar olabilir) şu üç yöntemden birini kullanarak davet edebilirsiniz:

Jam’deki herkes kendi cihazı üzerinden sıraya şarkı ekleyebilir, kimin hangi şarkıyı eklediğini görebilir ve öneriler alabilir.

Jam oturumunun sahibi olan kullanıcı ayrıca Jam’de kimin olduğunu belirleyebilir, şarkıların sırasını değiştirebilir veya ortama uymadığını hissettiği bir şarkıyı sıradan kaldırabilir

Jam oturumunun sahibi ayrıca oturumdaki diğer herkesin parçaların sırasını değiştirmesine veya o parçayı sıradan kaldırabilmesine izin vermek için “Misafir kontrolleri”ni de açabilir. “Misafir kontrolleri” kapatıldığında yalnızca Jam oturumunun sahibi çalma sıradaki şarkıları yeniden düzenleyebilir. 

Jam, bugün itibarıyla dünya genelindeki tüm Premium ve Ücretsiz Spotify kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Jam’i deneyimleyebilmek için uygulamanızın güncel olması gerektiğini unutmayın.  

Yorum yapın