Turkcell’in yeni CEO’su aşikâr oldu!

11 Eylül’de 2019 yılından beri görevin başında olan Murat Erkan, aldığı karar ile CEO’luk görevini bırakmıştı. Aradan geçen 1 ayın ardından şirketin yeni CEO’su belli oldu. Aktarılan bilgiye göre Turkcell’in yeni CEO’su Dr. Ali Taha Koç oldu. Bu karar ile birlikte Koç, Turkcell’in 6. Genel Müdürü oldu.

Dr. Ali Taha Koç, Turkcell’in yeni CEO’su oldu

2018’de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atanan Dr. Ali Taha Koç, aynı zamanda TÜRKSAT Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş. yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Koç şu anda Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve doktora dersleri veriyor.

Turkcell’den yapılan açıklama ise şu şekilde;

Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi. Yönetim Kurulu kararıyla ataması onaylanan Dr. Ali Taha Koç bugünden itibaren göreve başladı.

Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü bitirip yurt dışına giden Koç, 2014 yılında Türkiye’ye dönerek Başbakanlık Başmüşaviri görevini aldı. Aynı yıl Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı’na atan Koç, eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezi’nin kurulum sürecini yönetti. Ardından 2018’de Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı’na atandı.

Yorum yapın