WhatsApp Kümelerine İsim Ekleme Zaruriliği Kalkıyor!

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, her hafta yeni özellikleriyle karşımıza çıkıyor. Örneğin birkaç gün önce, fotoğraf ve video açıklamalarının düzenlenmesini sağlayan bir özelliğin geleceği görülmüştü.

Şimdi ise uygulamadaki grupları ilgilendiren bir özelliğin geleceği duyuruldu. CEO Mark Zuckerberg, WhatsApp gruplarına artık isim ekleme zorunluluğu olmayacağını açıkladı.

İsimsiz gruplara kullanıcıların adı verilecek

Yani artık isimsiz gruplar oluşturabileceğiz. Bunun yerine artık gruplar, katılımcıların ismiyle adlandırılacak. Örneğin Zuckerberg’ün paylaştığı ekran görüntüsünde bu tarz bir grubun “Rocco & Li-Chen” olarak adlandırıldığını görebiliyoruz.

TechCrunch’ın aktardığına göre gruplar isimsiz olursa en fazla 6 katılımcıya kadar izin verilecek. Ayrıca uygulama, grupları o kişiler sizde nasıl kayıtlıysa o şekilde isimlendirecek. Bu da herkeste farklı bir grup isminin yer alabileceği anlamına geliyor.

Özellikle tek seferlik gruplar için kullanışlı olacağa benzeyen yeni özellik, küresel olarak tüm kullanıcılara sunulmaya başladı. Önümüzdeki günlerde herkese geleceğini söyleyebiliriz.

Yorum yapın