Android tarihinde bir birinci: Tam 7 yıl güncelleme alacak Google Pixel 8 tanıtıldı!

Google, bugün düzenlediği etkinlikte bir süredir özelliklerinden kutu açılış videolarına kadar birçok sızıntısıyla karşılaştığımız Pixel 8 serisi başta olmak üzere akıllı saat ve kulaklık modellerini tanıttı. Üstelik beklenmedik bir sürprizle. İşte Google Pixel 8 özellikleri ve fiyatı…

Android 21’i alacak Google Pixel 8 özellikleri ve fiyatı!

Yeni Pixel 8 özellikleri ve fiyatı öncesinde başlıkta da bahsettiğimiz konuya açıklık getirelim. Bir süredir karşılaştığımız sızıntılar, Google’ın yeni Tensor G3 işlemcisiyle birlikte Android güncelleme desteğini 4 yılın üzerine çıkaracağını söylüyordu. Nitekim öyle de oldu.

Bugün, Google Pixel 8 ve 8 Pro’nun tam 7 yıl Android güncellemesi alacağı söylendi. Tabii burada kasıt 7 kez sürüm değişikliği olmayabilir. Örneğin 2027 yılında gelecek Android 18’e sonraki 3 yıl boyunca güncelleme desteği sunulabilir. Fakat bu oldukça düşük bir ihtimal. Dolayısıyla şimdiden Android 21’i alacak ilk cihazların belli olduğunu söyleyebiliriz.

Google Pixel 8 özellikleri öncesinde fiyatı hakkında son gelişmeyi aktaralım. Önceki yıllarda bu cihazın selefleri olan Pixel 7 ve Pixel 6 modelleri, 599 dolar fiyat etiketiyle satışa çıktı. Fakat bu yıl, 7 senelik güncelleme desteği ve global enflasyonun da etkisiyle 699 dolara yükseldi.

Yani 100 dolarlık bir artış oldu. Ancak birçok kişi bu farkı vermeye şimdiden razı oldu. Zira ortalama bir Android telefonun güncelleme desteğiyle birlikte 3 yıl civarı kullanım süresi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle 7 yıl oldukça önemli bir gelişme. Üstelik cihaz birçok yeni özelliği de beraberinde getiriyor.

Haber güncelleniyor…

Yorum yapın