Apple’ın eski baş dizayncısı ve OpenAI yapay zekanın iPhone’u için birleşiyor!

Devler birleşiyor. Artık yeni işbirlikleri akıllı telefon pazarında sahaya çıkıyor. Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jony Ive’nin, yapay zekanın iPhone’u için OpenAI ile görüşüyor. Projeye finansman desteğini ise Softbank CEO’su Masayoshi Son sağlayacak. Şirket sunacağı desteğin 1 milyar doların üzerinde olması planlıyor.

Yapay zekanın iPhone’u için teknoloji devleri birleşiyor!

Teknoloji devleri biraraya geliyor. Yapay zeka çağının öncü şirketleri yapay zekanın iPhone’u için güçlerini birleştiriyor. OpenAI CEO’su Sam Altman , OpenAI’ın ilk tüketici cihazını geliştirmek istiyor. Bu hedefini gerçekleştirmek için Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jony Ive’nin tasarım firmasıyla LoveFrom ile görüştü. İki şirket Ive’nin San Francisco stüdyosunda beyin fırtınası yaptı. Sonrasında ise ürünün tasarımı hakkında birlikte değerlendirmeler yaptı.

Ive ve Altman, yapay zeka ile etkileşime geçmek için daha doğal ve sezgisel bir kullanıcı deneyimi sunan bir cihaz tasarlayacak. İkili, orijinal iPhone’daki dokunmatik ekran teknolojisinin mobil internetle etkileşiminden ilham alıyor. Ayrıca bu iki şirkete maddi destek sağlayacak bir girişim daha var. Apple cihazlarına çip desteği sağlayan Arm’nin de içinde olduğu Softbank Group ise finansal destek sunacak.

Ive, ilk iPhone’un tasarlanmasında çok önemli bir rol oynadı. Ayrıca birçok cihazda da Ive’nin imzası var. Apple’ın, teknolojisinin bağımlılık yapıcı bir doğası var. Apple’ın eski tasarımcısı bu durumun tehlikeli boyutlara ulaşmaması için önlemler alınması gerektiğini savunmuştu. Ayrıca sürecin ahlaki boyutuna da dikkat çekti. OpenAI ile yapılan bu proje ile birlikte Ive, ekranlara daha az bağımlı olan etkileşimli bir bilgi işlem cihazı, tasarlayacak.

Bu işbirliği OpenAI CEO’SU Sam Altman ile Apple çalışanlarının ilk ortaklığı değil. Şirket daha önce eski Apple çalışanlarının ortak kurduğu donanım ve yazılım şirketi Humane’ye yatırım yaptı. Bu yatırımla birlikte deneyim kazandı. Humane, akıllı telefonların yerini alması için ekransız giyilebilir yapay zeka cihazı üretiyor. Şimdi de OpenAI, LoveFrom ile birlikte yapay zekanın iPhone’unu tasarlayacak.

Yorum yapın