Bu da oldu: Tesla’dan 3D baskı ile elektrikli araba atılımı

Elektrikli otomobillerin önünü açan Tesla, şimdi de tüm otomobil üretim sürecini değiştirmenin peşinde. Ortaya çıkan bilgilere göre Tesla, elektrikli otomobil üretimi için 3D baskı ve kum kullanmanın peşinde.

Tesla, 3D baskı ile elektrikli otomobil üretimini hızlandıracak

Tesla, otomobil dünyasına yön veren hamleler yapmaya devam ediyor. Tüm dünyada elektrikli otomobil devriminin fitilini ateşleyen marka, otomobil üretiminde de yeni bir çağ açabilir.

Buna göre Tesla, geleneksel otomobil üretim teknikleri yerine tüm alt gövdeyi tek parça halinde üretecek. Normalde geleneksel yöntemlerde alt gövdeyi oluşturan 400 parça ayrı ayrı üretiliyor.


Tesla Giga Press sayesinde şasi üretimini oldukça hızlı gerçekleştirebiliyor

Tesla, elektrikli otomobil üretiminde 3D baskı ve kum kullanarak alt gövde üretimini çok daha hızlı hale getirmenin peşinde.

Otomobil üreticileri, karmaşık yapısı ve ince ayarlamalar yapmak gerektiği için alt gövde de kalıplama yapmayı tercih etmiyor. Tesla’nın yeni gizli tekniğini uzun süredir denediği ve mükemmelleştirmeye çalıştığı da ortaya çıktı.

Buna göre Tesla 3D baskı ile oluşturulan katı kum çekirdeklerinden yapılan kalıplar üretecek. Bu kalıplar sayesinde yekpare şasi üretim teknolojisi Giga cast ile tek bir işlemle alt gövde üretmek mümkün olacak.

Tesla’nın bu yeni üretim sürecine geçmesiyle birlikte çok daha büyük Giga Press’ler kurması gerekecek. Uzmanlara göre bu yüzden Tesla’nın çok daha büyük bir üretim alanına ihtiyacı var.

Ancak tek sorun üretim alanın büyümesi ve büyük Giga Press ihtiyacı değil. Şu an için 3D baskı ile elektrikli otomobil üretimi için en büyük problemlerden birisi alaşım. Özellikle yüksek ısı ve basınçta üretilen kum çekirdeği kalıpların dayanmadığı ortaya çıktı. Bu anlamda Tesla, alaşımda son ince ayarları yapıp bu sorunu da halletmenin peşinde.

Tesla’nın elektrikli otomobil üretiminde 3D ve kumdan kalıpları hayata geçireceği tarih belli değil. Tahminler ise Tesla’nın tüm fabrikalarında bu yeni üretim sürecine geçmek için adımlarını hızlandırdığı yönünde.

Peki sizce Tesla bu yeni üretim süreci ile tüm otomobil üretim sürecinde yeni bir devrim yaratabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorum yapın