Erkek Çocuklarının Kızlara Kıyasla Daha Hareketli Olmasının Temel Sebebi Nedir?

Anneler, siz de sıklıkla "benim oğlum hiperaktif" diyorsanız sizi şöyle kenara alalım. Bakalım gerçekten oğlunuz hareketli mi, yoksa yetiştirilme tarzıyla mı alakalı?
Read more

Şimdiye Kadar Neredeyse Hiç Kel Bayan Görmemenizin Asıl Sebebi Ne? İşte İçimizdeki O Kilit Faktör…

Şimdiye kadar hiç kel bir kadın gördünüz mü? İyice düşünmek için kendinize birkaç dakika ayırsanız da cevabınız muhtemelen hayır olacak. Peki ya kelleşmiş bir erkek? İşte tam da parmak basmak istediğimiz nokta. Erkekler kadınlara göre neden daha sık kelleşir?
Read more

Tartışmaya Noktayı Koyuyoruz: Bayanlar mı Daha Uygun Otomobil Kullanır, Erkekler mi?

Sürücüsüz arabalar yollarda hakimiyet kuruncaya dek "Kadınlar mı daha iyi araba kullanır, erkekler mi?" tartışması bitecek gibi görünmüyor fakat yine de bilimsel araştırmaların bu tartışmaya bir yanıtı var.
Read more

Ön Yargılardan Kurtulabilmek İsmine Erkek Mahlası Kullanmak Zorunda Kalan Dünyaca Ünlü Bayan Muharrirler

Edebiyat sahnesine çıkabilmek için gerçek isimlerinden vazgeçmek zorunda kalmalarının yanında dünya dertlerini ve hislerini, aşklarını anlatmak için mücadele verdiler.
Read more

Eli Öpülesi Bir Teyze Üzere Görünse de 150 Kişiyi Öldürmüş Olan 90 Yaşındaki Seri Katil: Baba Anujka

Dışarıda görseniz belki de yaşlılığına hürmet edeceğiniz bu yaşlı kadının ne suçlar işlediğini düşünmek bile istemezsiniz. Kendisi 90 yaşında olmasına rağmen 150 insanı öldürmekle yargılanmış. Üstelik bu insanların hepsi de erkek!
Read more

İnsansı Robotlar ve Sesli Asistanlar Neden Çoğunlukla Bayan Olarak Tasarlanıyor?

Kendi toplumumuzdaki cinsiyet rollerinin izini sürmek oldukça zor. Peki kendi ellerimizle şekil verdiğimiz yapay zekâlı asistanların ve robotların bizim cinsiyet rollerimize uymaları ne kadar doğru?
Read more

Osmanlı’daki Eş Cinselliği Tasvir Eden Yapıtları Gördüğünüzde Kimi Kalıplarınız Yıkılacak: Üstelik Şimdiki Kadar Tabu Değildi!

"Osmanlı’da oğlancılık”, günümüzde tartışma konusu fakat o dönemin yazınsal ve görsel eserlerine baktığımızda Osmanlı'da gerçekten de eş cinsel ilişkinin var olduğunu görebiliyoruz.
Read more

Bir Vakitler Erkekler de Doğum Sancısı Çekiyordu: Hem de Hiç Düşünmek İstemeyeceğiniz Bir Şekilde!

Erkeklerin doğum sancısı çektiği bir dünya hayal edin desek ne düşünürdünüz? Muhtemelen böyle bir şey mümkün olmayacağı için aklınıza herhangi bir fikir gelmezdi. Ama tarih öncesi dönemde Meksika’da, erkeklerin doğum sancısı çekebileceği bir yöntem bulmuşlar!
Read more

Bilime Nazaran Kimileri için Hâlâ Umut Var: “Çekici” Bayanlar, Neden Tipten Fazla Zekâyı Önemsiyor?

“Kadınlar tipe değil, zekâya bakar!” lafıyla hep karşılaşıyoruz fakat bunun bilimsel bir araştırmasının yapılacağı hiç aklınıza gelir miydi? Acaba sonuçlar gerçekten de bu lafı doğruluyor mu?
Read more

Bir Vakitler Akla Hayale Gelmeyecek Bir Sebeple Berberler Tarafından Hadım Edilen Kilise Müzikçileri

Sanat, çoğu zaman için iyi veya kötü bir bedel ödetiyor. Özellikle 19. yüzyıla kadar İtalya’da yaşayan bir erkek olsaydınız, bu bedel oldukça ağır olacaktı. Çünkü erkeklerden oluşan kilise şarkıcıları tiz bir sese sahip olmak için hadım ediliyordu.
Read more
12 Next