Volkswagen’de büyük kesinti: Üretim durduruldu!

Otomobil dünyasının önemli isimlerinden olan Volkswagen, geçtiğimiz gün oldukça şaşırtıcı bir sorun yaşadı. Şirket içerisinde yaşanan sorun ise şirkette bazı işlerin yolunda gitmemesine neden oldu. Bununla birlikte şirket bir gün boyunca üretim yapamadı. İşte detaylar!

Volkswagen’deki sorun Audi ve Porsche gibi markaları da etkiledi!

Otomobil dünyasından önemli bir yere sahip olan Volkswagen, geçtiğimiz çarşamba günü önemli bir sorunla karşı karşıya kaldı. Şirkette büyük bir BT kesintisi meydana geldi. Bu sorun ise otomobil üreticisinin Almanya’da üretimi durma noktasına getirdi.

Söz konusu kesintiden şirketin alt markaları da nasibini aldı. Volkswagen, kendisinin yanı sıra Almanya’da üretim yapan Audi ve Porsche gibi markaların da bir gün boyunca üretim yapamadığını ifade etti. Bu durum ise önemli bir aksaklık olarak görüldü.

Söz konusu sorunun ise şirketin Wolfsburg’daki genel merkezinde ağ bileşenlerinde yaşanan sorundan dolayı meydana geldi. Ancak bu durumun nedeni hakkında ise herhangi bir bilgi yok. Audi’nin yaptığı açıklamalarda ise üretimi dahi durduracak noktaya getiren sorun için bir analiz yapıldığı ortaya çıktı.

Bu tarz sorunlarda akıllara gelen ilk sorun siber saldırı oluyor. Ancak Volkswagen sorunun nedeninin dış kaynaklı olmadığını söyledi. Ayrıca söz konusu sorun için şirket bir kriz masası oluşturdu. Masada sorunu çözmek ve sorunun bir daha olmasını önlemek için yapılabilecek çalışmalar üzerinde konuşuldu.

Tüm bu sorunların yanı sıra son haberle birlikte Volkswagen’in sorunu çözdüğü ortaya çıktı. Sorunun çözüme kavuşması sonucunda şirket üretime yeniden başladı. Ancak bir sonraki sorunların önüne geçmek için neler yapacağı hakkında herhangi bir bilgi yer almıyor.

Peki, siz Volkswagen üretim durma durumu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Yorum yapın