Bir Vakitlerin Devleri Olsalar da Sonunda İflas Bayrağını Çeken 23 Türk Şirketi

İş dünyasında markalar düzenli olarak birçok zorluğa göğüs germek zorunda kalıyor. Kimisi bu zorluklardan daha da güçlenerek çıksa da kimisi de bu zorluklara dayanamayarak iflas edebiliyor.

Uzun yıllar ticari hayatlarında oldukça büyük başarılar yakalamış birçok Türk markası da ticaret arenasındaki zorluklara dayanamayarak, çeşitli sebeplerle ticari faaliyetlerine son verdi ve aramızdan ayrıldı.

Hem Türkiye’de hem dünyada plaj ürünleriyle adından söz ettiren Zeki Triko’yla başlayalım.

1958 yılında Zeki Başesgioğlu tarafından kurulan Zeki Triko, uzun yıllar boyunca plaj giyim ürünleri alanında hem yurt içinde hem de yurt dışında büyük başarılara imza atmıştı.

Öyle ki Zeki Triko, çekimlerini ve defilelerini Adriana Lima ve Naomi Campbell gibi çok ünlü modelle yapıyordu.

Zeki Triko’nun başarılarla dolu hikâyesi 2021 yılında icradan satılmasıyla son buldu.

İflasını verişinden 5 ila 6 sene öncesinde işerin kötü gitmeye başladığı ve şirketin küçülmeye başladığı söyleniyor. 

Ekonomik sorunlarla baş edemeyen Zeki Triko, 2021 yılında faaliyetlerine son verdi ve şirkete ait markalar icradan satıldı.

Zeki Triko’nun BRG Turizm Seyahat Acentesi tarafından satın alındığı ve geçtiğimiz aylarda aynı isimle üretim ve tanıtıma başladığı biliniyor.

Kaynak: NTV, Habertürk

Hazır giyim markası Sevenhill’se 2015 yılında hayatımızdan çıktı. 

1997 yılında kurulan ve Beş Yıldız Tekstil’in bünyesinde bulunan Seven Hill markası, Türkiye’deki hazır giyim sektöründe 80’den fazla mağazası bulunan önemli bir aktördü.

Şirket 2013 yılında mali sıkıntılar yaşamaya başladı. Hatta mali sıkıntıların başlamasından 1 yıl sonra yani 2014 yılında şirketin kurucusu olan Bektaş Özbek’in intihar girişiminde bulunduğu biliniyor.

Yaşadığı sorunlarla baş edemeyen şirket, 2015 yılında yaklaşık 80 milyon TL’lik borçla iflas etti.

Kaynak: Milliyet,

Yorum yapın