NVIDIA, Yapay Zekâ Sayesinde Rekor Kırdı: Geliri %100, Kârı %800 Arttı!

GPU ve ekran kartı sektöründe dünyanın bir numarası olan NVIDIA, 2023’ün ikinci çeyreÄŸine iliÅŸkin mali durum açıklaması yaptı. Yapılan açıklamalar, NVIDIA’nın tarihi bir dönemden geçtiÄŸini gözler önüne seriyor. Zira ÅŸirket gelirlerini de kârlılığını da rekor seviyede artırdı. Gelin hep birlikte NVIDIA’nın yaptığı açıklamalara yakından bakalım.

NVIDIA, 2023’ün ikinci çeyreÄŸinde 13.51 milyar dolar para kazandığını açıkladı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı döneminden yüzde 101 fazlaydı. Åžirket ayrıca; 2023’ün ilk çeyreÄŸine göre de gelirlerini yüzde 88 artırdı. NVIDIA tarafından yapılan açıklama, analistlerin beklentilerinin üstündeydi. Bu arada; açıklanan rakamların NVIDIA için rekor seviye olduÄŸunu söyleyelim.

NVIDIA’nın net kârı, yüzde 843 arttı!

NVIDIA sadece gelirlerinde rekor açıklaması yapmadı. Åžirketin kârlılığı da eÅŸine zor rastlanır seviyelerde artış gösterdi. Åžirketin kârlılığı çeyrek bazda yüzde 203, yıllık bazda ise yüzde 843 artarak, 6.2 milyar dolar oldu. NVIDIA’nın geçtiÄŸimiz yıl 0,26 dolar olarak açıklanan hisse senedi başına kârı, bu yıl 2,48 dolar olarak kayıtlara geçti. NVIDIA, gelecek dönem tahmininde hem gelirlerin hem de kârlılığın artacağını tahmin ettiÄŸini söyledi.

Küresel PC pazarı bir süredir daralma eÄŸiliminde. Hal böyleyken NVIDIA’nın nasıl böyle devasa rakamlar açıkladığını merak etmiÅŸ olabilirsiniz. Açıklayalım; ÅŸirket, bu yüksek gelir ile kârlılığı veri merkezleri sayesinde elde etti. Öyle ki NVIDIA’nın veri merkezi çalışmalarından elde ettiÄŸi gelir yüzde 170’in üstünde artarak, 10.32 milyar oldu. Yapay zekâ teknolojileri için kritik önem arz eden veri merkezleri, NVIDIA’nın ekmeÄŸine yaÄŸ sürmeye devam edecek gibi görünüyor.

Yorum yapın